avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Vizitare minor - pandemie coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Vizitare minor - pandemie coronavirus

Se poate suspenda programul de vizitare a minorului de către tata in situația actuală de pandemie, in condițiile in care acesta lucrează si ia contact zilnic cu zeci de persoane?

Am încercat pe cale amiabilă să il rog sa înțeleagă situația actuală și să recupereze ulterior orele de vizită, însă nu dorește. Dacă refuz sa il primesc spre binele copilului, încalc practic hotărârea judecătorească.
Menționez că suntem divorțați, domiciliul copilului este stabilit la mine (mama), având custodie comună si un program de vizită stabilit de instanță la momentul pronunțării divorțului.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
AdelaVas88, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 2 Mai 2020
Eu sunt de acord cu dvs.
Compensarea programului de vizita este ceva corect.

Ar trebui chiar garantata legislativ aceasta chestiune pentru a se elimina tot felul de neintelegeri intre parinti.
Mie imi pare simplu de reglementat normativ.In loc sa aiba de 2 ori pe luna sa aiba de 4 ori ulterior.Asa se rezolva tot.
Daca el vine aiurea si nu ii deschideti usa se expune inutil mai ales ca sunt tot felul de persoane iresponsabile care se dau sanatoase si pot fi infectate cu coronavirus.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vă mulțumesc pentru răspuns. Așadar, in cazul in care totuși nu înțelege de bunăvoie, voi refuza sa ii deschid, cu riscul de a încalca totusi hotărârea judecătorească?
Care credeți ca este cea mai buna abordare într-un astfel de caz, cand nu e vorba de rea voință, ci pur si simplu de o epidemie ce poate pune in pericol sănătatea copilului.
De asemenea, până acum i-am permis vizitarea copilului si in afara programului stabilit, pe cale amiabilă, cu acordul verbal al amândurora
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
AdelaVas88, utilizator
Eu va dau dreptate.
O sa va intelegeti ulterior.
Nici nu are ce sa faca in acest moment.
Nu o sa gaseasca niciun executor judecatoresc disponibil.

Important este sa rezolvati ulterior.
Ii puteti trimite e-mail prin care sa ii garantati compensarea si sa il anuntati ca nu ii deschideti usa...nici macar de la bloc daca locuiti la bloc...

Marea problema este aceea ca multi romani au mintit ca au fost plecati in ultimul; timp si exista posibilitatea infestarii lui in mod neasteptat.

Doar daca se va stabili stiintific ca este bine ca un copil sa fie infectat cu coronavirus pentru a deveni imun ati putea sa ii permiteti.Nu exista insa nimic stiintific in acest sens...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am înțeles, vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat. Sănătate multă, să fim bine cu toții!
Insasi guvernul a zis sa nu se plimbe aiurea...
Sa astepte si el ca asa este in interesul superior al copilului.
Pot vorbi la telefon, etc...

Alte discuții în legătură

Trebuie sa-i dau copilul fostului soț pe starea de urgență? Anonim123ad Anonim123ad Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor mario2006 mario2006 Buna ziua, În 2018 am divorțat de fosta mea soție la notar, amiabil. La acel moment a fost întocmita o conventie notariala in care a fost precizata suma ... (vezi toată discuția)
Relații personale cu minor Anisharobert31 Anisharobert31 Bună ziua! Am un băiat de 14 ani care conform unei hotărâri judecătorești definitive trebuie să meargă la tatăl său două zile. Eu mai am un copil de ... (vezi toată discuția)