avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile platite
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile platite

Bună seara
Am copil pana 12 ani și as dori sa mi fac cerere de zile libere și nu știu cum sa procedez pe perioada vacantei se plătesc cei 75% și pe ce perioadă pot face cerere și când îmi primesc bani de la angajator
Din ce am înțeles ca bani mi pot da și în trei ani
Întrebarea mea este dacă îmi primesc bani și pe Perioada de vacanța cei 75%

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 30 Martie 2020
Numarul de zile stabilit este numarul de zile lucratoare pana la data incetarii starii de urgenta decretata.

In speta, nu se ia in calcul numarul de zile lucratoare din perioada de vacanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Cornel Vasile a scris:

Numarul de zile stabilit este numarul de zile lucratoare pana la data incetarii starii de urgenta decretata.

In speta, nu se ia in calcul numarul de zile lucratoare din perioada de vacanta.

Și pe perioada de vacanta se suspendă contractul de munca?
Sau ne cheamă la munca?
Pe perioada de vacanta nu se beneficiaza de zile libere platite in baza Legii 19/2020, astfel sunt posibile mai multe variante : CO / CFP / somaj tehnic.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 19 / 2020 Anky1988 Anky1988 Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu legea 19 /2020. Parintii beneficiaza in continuare de zile libere platite pe toata perioada închiderii ... (vezi toată discuția)
O persoane aflata in zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform hotĂrÂrii nr. 217 din 18.03.2020, in perioada vacantei de primavara trebuie sa faca cerere de concediu fara plata? cristianba cristianba Speta: O persoane se afla in situatia zile libere plătite pentru unul dintre părinți, conform HOTĂRÂRII nr. 217 din 18 martie 2020, pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna Nori nor Nori nor Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu ... (vezi toată discuția)