avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic !!
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic !!

Sa intelegem ca statul plateste 75 % indemnizatii din salariile de baza NU pentru toti salariatii care au contractele suspendate cu art 52 alin 1 lit c...ci doar pentru 75 % din nr total ????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 22 Martie 2020
Indemnizațiile de care beneficiază salariații - in cazul somajului tehnic - se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.

Pentru angajatorii care reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19 și nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaților lor : acestia pot beneficia de plata indemnizației prevăzute de lege pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte individuale de muncă active la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic ancapop85 ancapop85 Buna ziua. Ce tip de firme afectate beneficiaza de suportul statului? As fi interesata de pasii de urmat pentru trimitere in somaj tehnic. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul suspendarii contractelor 52/1/c - somajul ... ramona.ti ramona.ti Buna ziua, In cazul suspendarii contractelor 52/1/C - somajul tehnic se mai deconteaza de la stat? Este vorba despre angajati din domeniile pensiuni, ... (vezi toată discuția)
Coduri caen care pot beneficia 75% CiufPuf CiufPuf Buna ziua, Ma puteti ajuta in legatura cu urmatoarele puncte, va rog frumos? - care sunt codurile CAEN ale firmelor care pot acorda somaj tehnic in baza ... (vezi toată discuția)