avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Coronavirus

Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie sa apeleze să vadă dacă o ajuta cineva pt că e divorțată și singurul venit e de la frizerie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 23 Martie 2020
Avea societatea comerciala , PFA. I.I. etc.?
Da PFA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG nr.30/2020
Art. XV.
(1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.
.....
Mulțumesc de răspuns. Unde trebuie sa se adreseze?
La AJOFM ....

Alte discuții în legătură

Titular i.i. nu pot fi angajat, cine ne ajuta Haci Haci Am o Întreprindere Individuala, legea nu mi-a dat voi sa fiu angajat in propria-mi întreprindere individuală, cu criza asta și starea de urgență ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Ilie Zahariuc Ilie Zahariuc Cabinete de tehnică dentara pot beneficia de șomaj tehnic (vezi toată discuția)
Veniturile inregistrate de pfa in anul 2020 , primite ca si indemnizatie ... dinamo2010 dinamo2010 Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele ... (vezi toată discuția)