avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Clarificare: Articol 10 din ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Clarificare: Articol 10 din ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2

Buna ziua,
După ce am citit cu atenție OM2, nu îmi este clar daca articolul 10 b este corect formulat sau nu, așa ca poate găsesc aici răspunsul (din pura curiozitate , nu pentru a mă folosi de eventuala portiță ).
Așadar, citez:
„Articolul 10
Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
……
b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;
……”

După umila mea părere, formularea „… art. 3, 5 și 7” este o enumerare de articole distincte care, prin urmare, nu include art.4. Personal mai corect mi s-ar fi părut fie formularea „… art. 3 - 5 și 7” sau „… art. 3, 4, 5 și 7”.
Într-adevăr , aliniatul2 ne spune consecințele nerespectării dar daca in aliniatul 1 nu se regăsește articolul 4 (culmea, taman acela ce interzice deplasarea pe timp de noapte), atunci nu este nimeni abilitat „să asigure aplicarea și respectarea prevederilor” pentru respectivul articol.

Dar poate nu mă pricep eu si doar despic firul in 4, așa ca va mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: neagabi , utilizator 16:52, 23 Martie 2020
Art 4 instituie o normă de recomandare si se referta la intervalul 6-22.
Din art.5 rezultă, indubitabil, că în intervalul 22-6 NU ESTE PERMIS să se iasă din casă decât pentru motivele expres și limitativ prevăzute în art. 4!
Art.4 Nu se refera la deplasarea pe timp de noapte ... mai studiati inca o data Ordonanta.

La recomandari nu are cum sa se aplice sanctiuni.
Mea culpa, mi-am dat seama, prea tarziu ca sa mai pot edita, ca am scris gresit faptul ca art4 se refera la deplasarea pe timp de noapte....
Atunci de ce la aliniatul 2 scrie "Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art. 1-7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală..." daca, referitor la art4 (ce este inclus intervalul de mai sus), spuneti ca
La recomandari nu are cum sa se aplice sanctiuni.
?
Are sau n-are cum ?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
neagabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua Având in vedere noua ordonanta militară care va intra intra in vigoare in aceasta seara, așa dori sa ma lamuriti dacă fiecare salariat care ... (vezi toată discuția)
Cuantum spor ore noapte maryus75 maryus75 buna,ziua !am o nelamurire,si poate reuseasca cineva sa ma lamureasca.lucrez la o firma in domeniul maselor plastice,si astazi am primit fluturasul ,unde orele ... (vezi toată discuția)
Pmb vinieta oxigen / intre ce ore am voie sa intru in bucuresti ? IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna ziua! Intrebarea mea e legata de hotararea PMB de a introduce vinieta OXIGEN, adoptata in 24 oct.. Nu a fost publicata pe site iar eu ma refer la ... (vezi toată discuția)