avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Control medicina muncii pentru reintoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Control medicina muncii pentru reintoarcerea din CCC

Buna ziua!
Sotia urmeaza sa se intoarca la serviciu pe 6 aprilie. Saptamana viitoare are programat controlul . In conditiile actuale, e vreo derogare cu privire la treaba asta? Ar exista vreo alta varianta pentru a nu se prezenta personal? Nu ar vrea sa se expuna inutil...
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:49, 25 Martie 2020
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza ca inainte de reluarea lucrului dupa CCC este necesara emiterea fisei de aptitudine a lucratorului de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
asta stiu....ma refeream la situatia actuala, avand in vedere "starea de urgenta"...Multumesc!

[ link extern ] /

""Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Grupul de Comunicare Strategică ""
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
dragos.b65, utilizator
Buna,
Si pe mine ma intereseaza, in ce masura este obligatoriu sa fac controlul anual de medicina muncii, avand in vedere situatia prezenta de criza / stare de urgenta.

presupun avand la baza doar logica, ca acest control anual poate fi amanat cateva zile

Asteptam raspuns,
Multumim!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Shark, utilizator
Nu s-a emis un document oficial c u referire la situatia pe care o prezentati. Nu cred ca isi poate asuma cineva responsabilitatea de a va primi la lucru fara examinare medicala si completarea fisei de aptitudine de catre un medic specialist de medicina muncii. Posibil sa fie necesare si alte analize, legate direct de existenta/ inexistenta coronavirusului.
Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României - Ordin nr. 74527/2020 din 23 martie 2020
Ordinul nr. 74527/2020 privind instituirea unor masuri necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS - Cov-2 la nivelul unităţilor sanitare publice şi private
În vigoare de la 23 martie 2020
Publicat în Broşură nr. 1 din 23 martie 2020. Formă aplicabilă la 24 martie 2020.
Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice şi evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, inclusiv la nivelul unităţilor sanitare publice şi private, în temeiul prevederilor art. 4 alin. (3) coroborate cu prevederile pct. 8 Anexa nr. 2 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României,
Prin raportare la prevederile art. 11 alin. (3) din H.G. nr. 557/2016 privind managemenmtul tipurilor de risc,
Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă emite următorul ordin:
Art. 1. - Se suspendă, începând cu data de 24.03.2020, pe o perioadă de 14 zile, internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti care nu reprezintă urgenţă şi pot fi reprogramate, precum şi consultaţiile programate/programabile în structurile ambulatorii ale acestora, în toate unităţile spitaliceşti publice şi private.
Art. 2. - În termen de 48 de ore, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obigatoriu acordarea îngrijirilor medicale în regim spitalicesc.
Art. 3. - Conducerile unităţilor spitaliceşti pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului prin introducerea activităţii medicale, în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului.
Art. 4. - Prezentul ordin se comunică Centrului Naţional de Coodonare şi Conducere Integrată, Instituţiilor Prefectului la nivel judeţean şi a Municipiului Bucureşti, Ministerului Sănătăţii, în vederea diseminării către unităţile sanitare publice şi private.
COMANDANTUL ACŢIUNII SECRETAR DE STAT, ŞEF AL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ dr. RAED ARAFAT

ma refer la ordinul de mai sus,

avand in vedere acestea, poate fi prelungita cu 14 zile o programare la medicina muncii?

precizari: sunt angajat, acum urmeaza sa fie facut zilele astea controlul medical anual, necesar la medicina muncii, pentru obtinerea vizei anuale.

sincer nu inteleg unde se incadreza acest control ca fiind o urgenta medicala si de ce nu poate fi amanata conform acestui ordin 14 zile?

multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Sanatate in munca TibiBogatu TibiBogatu Buna ziua, Sunt angajat la o institutie publica care are in organica si un cabinet de medicina muncii. Intre atributiunile personalului din cabinetul de ... (vezi toată discuția)
Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice? bozzont bozzont Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice? Conforma art. 4 alin 1 din OUG 147/27.08.2020: Angajații sistemului național de ... (vezi toată discuția)
Cresterea salariala pentru asistentele medicale din crese ContSters329214 ContSters329214 Va rog sa ma lamuriti daca asistentele medicale din crese beneficiaza de cresterea salariala de 25%, conform O.U.G. nr. 35/2015. Va multumesc! (vezi toată discuția)