avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit somatie executare silita
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

somatie executare silita

Am inca o firma, din 2004 am depus decl.100 trimestrial si bilanturi anual, pe 0.
Zilele trecute primesc o somatie de executare silita pentru suma de 670 ron, :slap:reprezentand impozite pe microintreprinderi din anul 2002+ penalizari , si impozit pe salarii +penalizari din 2001.
1. Eu nu am avut niciodata salariati, am fost unic asociat. Contabilul emitea factura de servicii pe firma lui.
2.In desfasuratorul trimis erau trecute DEC- presupun declaratia 100- nr......, iar formula DEC ACC- penalizarile? Problema este ca apar acelasi dec acc nr...... din aceeasi data, repetate de 10 ori, dar sumele datorate sunt diferite :O
3. Am cautat in arhiva firmei, am gasit declaratiile100 in litigiu, dar am si OP si extrasele de cont ca acele sume au fost platite!:strambatura:
4.Cum am primit somatia, am fost la cca Financiara a sect.3, unde ne-a cerut sa venim cu originalele dec.100, si ne-a fost sugerata posibilitatea de a plati suma esalonat!?:weg:
5. In document exista posibilitatea de a face reclamatie prin tribunal in 15 zile.
6. Intrebarile mele:- Sa mai merg la cca. financiara sa o lamuresc, sau sa fac hartie la tribunal direct? Daca ati putea sa-mi dati un model cum se face, v-as multumi!!! :bow:
- Este normal ca o datorie fiscala, din 2002, sa fie adusa la cunostinta dupa 7 ani, direct cu somatie de executare silita? Atatia ani, nu au observat-o ? Intreb- nu se prescrie dupa niste ani 3-5 ? X-(
- Daca eu nu am avut salariati, cum pot plati impozite cu penalizari 7 ani?:rtfm:
- Daca statul penalizeaza o datorie , suma triplandu-se, noi ce daune putem cere daca dovedim ca au gresit ?:tomato:
Va multumesc, si va doresc Sarbatori Linistite ! Doamne Ajuta ! :hugall:
Cu stima
Octavia Turbatu :vishenka:
Cel mai recent răspuns: roberth , utilizator 22:52, 15 Decembrie 2009
somatiile acestea sint emise de anaf , in baza informatiilor care provin din fisa pe platitor. Aceasta fisa contine toate declaratiile unei firme , asa cum sint ele inregistrate la anaf ( atentie - nu asa cum le depuneti dvs - deci de aici pot proveni erori) si toate platile aferente sumelor declarate ( la fel, asa cum sint inregistrate la anaf- si aici pot apare erori ) .
Daca o declaratie nu apare la anaf, asta nu inseamna ca nu e depusa; la fel, daca o suma platita de dvs nu apare , asta nu inseamna ca suma respectiva nu e platita .
In cazul in care , sa zicem e o eroare de inregistrare a unei plati, atunci un debit ramine neinchis, se acel debit genereaza majorari .
Trebuie sa mergeti la ad fin , la departamentul fisa pe platitor sa vedeti cum apar declaratiile dvs si platile . Daca acolo nu e in regula, acele sume trebuie reglate , este o procedura de corectare .
Daca spuneti ca nu ati avut salariati niciodata , poate e o eroare in declaratia 010 de vector fiscal , aceasta fiind o declaratie care arata daca o firma are sau nu salariati .
Incercati sa reglati aceasta fisa pe platitor .
Nu dati crezare sumelor din somatie: in foarte multe cazuri, somatiile au fost desfiintate dupa corectarea fisei pe platitor.
In legatura cu daunele de care spuneti - nu am auzit sa existe precedent .

------
:offtopic:mi-am permis sa schimb titlul topicului, ca sa devina relevant pentru speta data :)
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
situatia dvs, este f complicata intradevar, dar asa cum a spus si magda incepeti cu reglarea fisei de platitor, si sfatul meu este sa apelati la cineva care se pricepe la astfel de lucruri, pentru ca sunt in stare sa va faca mingie de ping-pongX-(
Va multumesc mult, pentru raspunsuri!
Nu am sa-i las sa ma faca mingia lor, pana pe 22 dec. pot sa-i dau in judecata, cum e specificat in hartie.
OK, termenele au ajuns in dec. 2010, poate in 2011 imi vine randul, ma amana pana in 2012 cand vine sfarsitul lumii....... si-au luat O MARE TEAPA !!! :yeah:
Cu stima Octavia T
Buna seara, sunt si eu intr-o situatie asemanatoare, dar numai in sensul ca am primit o somatie de executare silita pentru impozitul pe profit (550RON). Firma nu a avut activitate in acest an dar nu am avut nici macar minimul necesar pentru cheltuielile legate de suspendare... nici pe contabil care totusi mi-a intocmit la zi, si neplatit, declaratiile si bilantul. Nu este rea vointa, si pe plan personal am fost nevoit sa vind masina pentru ca nu mai pot achita nici ratele la banca... si am fost la un pas si aici de executarea silita.

In timp ce scriam aceste randuri m-am uitat mai bine, si aceasta somatie este insotita si de un titlu executoriu...:(

Spuneti-mi va rog ce pot face? Care sunt scenariile? Pe firma nu am achizitionat decat niste materiale de constructie anul trecut cu care am aranjat putin biroul din apartament. ma pot executa pe mine, unicul asociat dar ca persoana fizica? Nu stiu, de fapt nici nu stiu ce sa intreb, decat ca, se poate iesi onorabil din aceasta incurcatura daca nu am acesti bani?

Reeditez acest mesaj, vad ca deocamdata nu a raspuns nimeni...

Mai vreu sa precizez ca si la banca am contul blocat pentru si am datorii generate de un serviciu de plata online pe care nu l-am folosit niciodata (cca 1000RON).

Stiu cum apare aceasta situatie si administratorul unei astfel de societati dar, incepand de anul trecut am avut o serie de probleme financiare greu de surmontat... ma rog este o alta sau alte povesti care nu isi au locul aici.

Va rog din suflet pentru un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
roberth, utilizator
:hm: suma aceasta de 550 lei banuiesc ca provine de la impozitul minim ( 2200 lei /an : 4 trim ), si apartine trimestrului III ; inseamna ca pe cel de la trim II l-ati achitat si a ramas acesta ? ; scadenta lui era 25.10. si de la acea data incep sa curga majorari de intirziiere de 0,1% pe zi ; pe alta parte , neplata acelui impozit a generat si emiterea somatiei si a titlului executoriu ; acest titlu va pleca si la banca , unde se va pune poprire pe cont - nu sint bani , n-are ce sa retina !si se vor opri cam aici ...

Cea mai buna solutie pentru dvs , daca nu aveti activitate este sa incercati suspendarea firmei , pe legea 31 , printr-o procedura anume la Regsitrul Comertului ; dar sa stiti ca din pacate si acest demers costa
Din cite stiu, dar nu 100% sigur - cca 450 lei

De retinut ca suspendarea se acorda de la data depunerii cererii la ORC si de la acea data nu mai datorati impozit minim .

Alte discuții în legătură

Rectificativa la declaratia 100 catar catar Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema la decembrie 2006 am declarat impozitul pe profit aferent trimestrului IV si in declaratia 100 si in 101,impozitul a ... (vezi toată discuția)
Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)
Impozit neplatit pe pfa inchis laurafrincu laurafrincu Buna seara. Am o dilema. Am avut un PFA in anul 2012 pe care l-am inchis ulterior in 2013. Mi-a ramas un impozit de 1300 de lei de platit de pe urma lui. Luna ... (vezi toată discuția)