avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic

Bună ziua! Am și eu doua intrebari.
1. Soțul meu urmează sa fie dat în șomaj tehnic. Șomajul tehnic este 75% la din salariu brut din contract?
2. Soacra mea este pensionara și lucrează, firma urmează sa ii dea în șomaj tehnic. Ea dacă este pensionara poate primi șomaj tehnic? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 24 Martie 2020
1. Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

2. Chiar dacă este pensionara poate primi șomaj tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conf.legii care e calculul Moldayasi Moldayasi Bună seara , mă numesc Maria și sunt părinte monoparental, lucrez într-un depozit cu un salariu de 3210 brut și CONFORM LEGII COVID19 PENTRU A STA CU ... (vezi toată discuția)
Plata pentru salariați cu copii sub 12 ani adelinasi adelinasi Buna ziua. Salariații care lucrează la privat - firma marochinarie confecții pot solicita sa stea acasa cu copii in baza legii 19? Daca da, plata cu 75% ... (vezi toată discuția)
Ce elemente de salariu / plată pentru un părinte va primi ? oanaportar oanaportar Bună seara ! În Legea 19 /2019 pentru zile libere pentru părinți - se spune că : Art. 1 (4) Persoanele prevăzute la alin. (2) au dreptul la zile ... (vezi toată discuția)