avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul în ture de câte 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul în ture de câte 12 ore

Buna ziua,
In contextul pandemiei cu coronavirus și al Ordonanțelor militare referitoare la restricțiile de circulație ale populației va rog sa îmi spuneți dacă mai sunt aplicabile prevederile articolului 115 din Codul muncii, adică după o tura de 12 ore angajatorul este obligat să îmi acorde o pauza de 24 de ore. In prezent angajatorul meu îmi impune un program de 5 zile consecutive de lucru de la 8-20, urmate de o pauza de o săptămână, justificând programul cu faptul că trebuie să restrângă numărul de angajați la serviciu într-o zi. ( Lucrez că funcționar public zona de frontieră).

Alte discuții în legătură

Zile libere oferite pentru ture de 11.5 ore AF283 AF283 Buna ziua, Locul meu de munca presupune monitorizare 24/7 si treaba se face pe ture de 11.5 ore. Fiind de 11.5 ore, nu de 12, compania ne poate cere sa ... (vezi toată discuția)
Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Ture de noapte Laurentiu nin Laurentiu nin Dupa 12 ore tura de noapte câte ore sunt libere obligatorii dupa legislatie,te poate obliga sa mai faci o tura de 12 ore de noapte consecutiv ? Programul de ... (vezi toată discuția)