avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19

Dezvolt intrebarea anterioară. Un salariat cu timp partial care este și pensionar poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat în condițiile OUG 30 din 2020?
Cel mai recent răspuns: lovisteanu , utilizator 16:34, 5 Aprilie 2020
Da, poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat .
Bună seara.Am si eu o intrebare poate mă puteti lămuri dumneavoastra. Am un PFA de 10 ani cod Caen4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse.Mentionez că nu contribui la somaj si nici contract de muncă nu am...Intrebarea este mă incadrez la noua OG 30/2020 Indemnizatia aceea fixă cum spun ei de 2230.Din căte am inteles eu parcă m aș incadra că ei spun că este pt toti Pfa chiar dacă nu sunt angajati si nici nu au contribuit la somaj..Multumesc frumos aștept răspunsul dumneavoastra.
Nu exista nicio noua OUG 30/2020 ... Potrivit actului normativ, alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok am inteles că nu există OG 30/2020 dar aș indeplini conditiile pentru această Idemnizatie Fixă cum spun ei.Vâ multumesc mult pentru răspunsul rapid dat.O zi bună să aveti.
Potrivit unui articol publicat aici, pe site, indemnizația s-a mărit:

Persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) și întreprinderile familiale (IF) fără salariați, care-și întrerup activitatea în timpul stării de urgență, vor primi o indemnizație lunară fixă de la stat. Dacă inițial s-a stabilit ca aceasta să fie de 2.230 de lei, Guvernul s-a răzgândit, printr-o ordonanță de urgență adoptată aseară, și o va majora la puțin peste 4.000 de lei (75% din câștigul salarial mediu brut).

www.avocatnet.ro/articol_541...

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa ordonanta 30/2020 actualizata hugobos hugobos Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Ilie Zahariuc Ilie Zahariuc Cabinete de tehnică dentara pot beneficia de șomaj tehnic (vezi toată discuția)
Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)