avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Certificatul de calificare profesionala a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Certificatul de calificare profesionala a administratorului de condominiu

1. Cf. legii 196/2018, administratorii trebuie sa detina certificatul de calificare profesionala,.
Acest certificat se obtine prin cursuri, care (din informatiile mele), dureaza 720 de ore. Aceasta inseamana 120 de zile de cate 6 ore de studiu.

Care este data limita legala, pentru a abtine acest certificat, avand seama ca detinrea lui conditioneaza obtinerea atestatului de administrator.

2. Legea 230/2007, stabileste ca valabilitatea atestatului de administrator este pe termen nedetarminat, fara a conditiona existenta certificatului de calificare profesionala.
Aceasta poate fi interpretat, ca persoaneșe care au atestat din anul 2007, nu mai au obligatia obtinerii altui act, sau ca legea 196/2018, impune restrictii pentru legi anterioare anului 2108.

Care este raspunsul dvs. la cele 2 intrebari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorotheea , utilizator 15:17, 28 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Termenul este 01.01.2021.
2. Legea 230 este abrogata, nu mai produce efecte decat in instanta in cazul unor restante vechi de pe timpul cand era in vigoare.
Termenul este 01.01.2021.
Dispozitiile L nr 230/2007 nu mai pot fi invocate drept temei legal deoarece au fost abrogate si inlocuite cu disp L nr 196/2018
O data cu abrogarea L nr 230/2007 nu mai produce efecte
Intrarea in vigoare a disp L nr 196/2018 impune noi conditii penru exercitarea responsabilitatii de administrator de imobil

Bloc Expert a scris:

1. Termenul este 01.01.2021.
2. Legea 230 este abrogata, nu mai produce efecte decat in instanta in cazul unor restante vechi de pe timpul cand era in vigoare.
Termenul este 01.01.2021.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat administrator bloc unadministrator unadministrator Daca un administrator e angajat demult timp dar nu are atestat trebuie sa demisioneze? Mentionez ca are certlficat de atestare profesionala. In cat timp ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator AdiBorodi AdiBorodi Buna seara. Eu am atestat de administrator din 2011 care, din cate stiu, a fost emis pe perioada nelimitata. Am intrebat la primarie daca este valabil si dupa ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari Dannaned Dannaned La ședință asociatiei de proprietari nu s a întrunit numărul de jumătate+1 din nr de apartamente, iar pe ordinea de zi aveam igienizarea scării. Cum ... (vezi toată discuția)