Am un sh Srl din februarie au scăzut vânzările spre 0 ,din 16.03 ne-am autoizolat ,am contract de munca 8 ore, soțul meu 4 ore fiind pensionar de boală diabet de tip 2 insulino dependent și operat de triplul bipas,și 1 ora contabila . Cu ce trăim ! Ce am de făcut, încă nu am oprit contractele de munca,va rog nu știu ce trebuie sa fac
Potrivit art.52 din Codul Muncii, Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situații:
.....
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.
.....
De asemenea alin.3 al art.52 prevede ca, "in cazul reducerii temporare a activității, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depășesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situației care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitătii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz".
In acest caz, decizia de suspendare a contractului de muncă emisa de către angajator se va comunica individual fiecărui salariat.