avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomajul tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomajul tehnic

Bună dimineața,
Dacă intr-un magazin lucrează două persoane, doar una dintre ele poate sta in șomaj tehnic? E obligatoriu ca o persoană să rămână la serviciu, sau magazinul se poate închide și ambele persoane să beneficieze de șomaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 29 Martie 2020
Da, una dintre ele poate intra in șomaj tehnic.
Bună dimineața, eu întrebam dacă doar una poate beneficia de șomaj, iar cealaltă e obligată să vină la serviciu. Nouă așa ni s-a spus, dar eu văd că sunt o grămadă de magazine inchise.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
Loredana080, utilizator
Chiar nu e nimeni care să îmi răspundă? E obligată o firmă să își trimită DOAR o parte a angajaților în șomaj tehnic, sau poate să îi trimită pe toți?
Somajul tehnic este o optiune si nu o obligativitate pentru angajator.
Acesta poate decide ce salariati trimite in somaj tehnic si pe care nu.... altfel spus, ii poate trimite pe toti sau numai pe unii.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au angajatii in contextul pandemiei covid 19 Cristina Boțoc Cristina Boțoc Buna ziua, Eu sunt lucrator comercial într-un magazin de încălțăminte si textile. Magazinul nu se afla într-un complex comercial deci încă nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua AndreeaMirabela AndreeaMirabela Lucrez la o firma un SRL unde suntem un total de 3 angajati.Angajatorul de pe data de pe data de 30.03 vrea sa inchida firma si sa ne trimita acasa din cauza ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru închiderea școlilor ciresel ciresel Bună dimineața. Lucrez la o firma, care se va închide luni iar administratorul accepta doar șomajul. Eu ma încadrez și la legea 19/2020 cu zile libere ... (vezi toată discuția)