avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara in parcare

Buna ziua, in data de 13 februarie am tamponat usor o masina parcata in parcarea unei facultati pagubele fiind minime ( doar vopsea sarita). Am luat contactul cu pagubitul care a refuzat amiabila pe motiv ca asigurarea mea este facuta in Austria( masina e inmatriculata in austria,cu acte in regula si valabile,eu fiind unic proprietar). I-am achitat 60 lei ca dovada a bunavointei mele si i-am propus achitarea reparatiilor in baza unei facturi de la service. Pagubitul a continuat sa imi ceara banii pe reparatie insa fara a-si repara masina si prezenta factura mai sus mentionata. Acum, dupa o luna ma ameninta ca ma da in judecata pentru neplata daunelor. Este posibil asa ceva? Ce as putea face sa rezolv situatia cu persoana respectiva?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 16:39, 10 Aprilie 2020
Dacă ați văzut că păgubitul nu doreste rezolvarea litigiului pe cale amiabilă trebuia ca în termen de 24 de ore să anunțați ccidentul la poliție. va trebui să o faceți acum sau la încetarea stării de urgență, dar vă veți alege cu o suspendare a dreptului de conducere a autoturismului pe drumurile publice.
ing. Ioan Ciobanu
Dacă a refuzat amiabila trebuia să fi mers la poliție.
Acum fie îi dai banii ceruți, fie mergi la poliție și rămâi 30 de zile pieton pentru neprezentarea în 24 de ore de la accident, plus eventualul bonus de 30 de zile pentru accidentul produs.
Perioadele de suspendare nu se "contopesc" ca în penal.
FlorinCs a scris:

Buna ziua, in data de 13 februarie am tamponat usor o masina parcata in parcarea unei facultati pagubele fiind minime ( doar vopsea sarita). Am luat contactul cu pagubitul care a refuzat amiabila pe motiv ca asigurarea mea este facuta in Austria( masina e inmatriculata in austria,cu acte in regula si valabile,eu fiind unic proprietar). I-am achitat 60 lei ca dovada a bunavointei mele si i-am propus achitarea reparatiilor in baza unei facturi de la service. Pagubitul a continuat sa imi ceara banii pe reparatie insa fara a-si repara masina si prezenta factura mai sus mentionata. Acum, dupa o luna ma ameninta ca ma da in judecata pentru neplata daunelor. Este posibil asa ceva? Ce as putea face sa rezolv situatia cu persoana respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amiabila accident, posibila teapa brianam brianam Buna ziua În luna august ne-am dus la mare .iar pe şoseaua de centura a Bucurestiului neavând viteză am tamponat o masina care s-a oprit brusc fara să i ... (vezi toată discuția)
Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. este posibil să fiu sancționat din acest motiv? skid skid Buna ziua, acum cateva zile s-a produs un accident auto cu mici zgarieturi (tamponare din spate), intrebarea mea este urmatoare: pagubitul nu a avut timp sa ... (vezi toată discuția)