avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu furnizorul de apa si canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu furnizorul de apa si canalizare

Buna ziua,

Pe scurt:
- Furnizorul a reziliat contractele individuale cu fiecare propritar in mod unilateral;
- Serviciile au inceput sa se deterioreze (nivel mangan de cateva ori peste limita legala);
- Crestere preturi servicii (adaugare electricitate separat de apa si canalizare)

Varianta pe lung:
In ultimul an, cel care a dezvoltat complexul rezidential unde ne-am mutat, si-a dorit sa mute contractele individuale pe care le incheiase cu fiecare proprietar catre un contract cu asociatia de proprietar (miscare desteapta din partea lui sa vanda per proprietar si sa schimbe ulterior, au fost si alte beneficii pe care le-a taiat, insa nu au legatura cu subiectul).

Cum proprietarii nu au fost de acord, domnul a horatat in mod unilateral sa incheie contractul, habar nu am cum. (in contract scrie clar ca rezilierea se face de comun acord si inca o situatie care oricum nu a fost). Am trecut si peste asta... ook.

Acum cateva luni, am cerut sa se faca o analiza a apei pentru ca am observat impuritati, iar testul a confirmat ca ceva este in neregula cu calitatea apei - nivelul de mangan este sau a fost crescut de cateva ori peste limita legala (nu stim in prezent care este starea). Si mai ciudat e ca in concluzia din analiza nu aparea concluzionat acest lucru, ci doar daca urmareai datele puteai observa neregula. [peste aceasta problema este ceva mai dificil sa treci, insa nu am mai folosit apa de la chiuveta, insa a venit corona...]

Dupa analiza apei, a crescut pretul apei si a inclus o noua categorie in pret, electricitatea (care nu a fost eliminata din pretul mentenantei si al celorlalte operatiuni din serviciul de apa si canalizare).

Acum, am inteles ca doreste sa creasca din nou serviciul de apa si canalizare.

Din cate am inteles, asociatia a intaintat deja plangeri in diferite directii, insa as dori sa stiu daca pot face ceva pentru a grabi acest proces de verificare si remediere?

Am uitat sa mentionez ca apa si canalizarea de la judet / oras o sa ajunga abia peste 2 ani in regiunea noastra, deci este exclusa si rebransarea.

Sper ca nu este mult prea lunga, insa am vrut sa ofer un context cat mai bun pentru problema.

P.S. M-ar ajuta chiar si niste recomandari ale unor avocati seriosi (am mai colaborat cu avocati... si nu vreau sa discut despre asta).
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
andrei-inc, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei-inc , utilizator 22:52, 31 Mai 2020
Problema încă persistă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)
Intretinere "umflata" Dessire Dessire Buna ziua, Sunt cirias de 3 luni,locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si am observat ca Administratora blocului a incarcat intretinerea fata de luna ... (vezi toată discuția)
Pret apa ContSters189595 ContSters189595 cu riscul de a ma dojeni , ieri s-a tinut o sedinta cu administratorul , si printre altele , s-a criticat faptul ca in constanta m c de apa este de 3,1 cu ... (vezi toată discuția)