avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... \"somaj tehnic\" profesie liberala
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

"somaj tehnic" profesie liberala

buna ziua,
Sint un pfa profesie liberala.
As dori sa stiu daca acel "somaj tehnic" pentru intreruperea activitatii firmei se acorda doar daca nu ai si calitatea de angajator.
Mentionez ca am 2 angajati.Conteaza daca ai sau nu angajati pentru a lua acel ajutor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: steef , utilizator 20:03, 31 Martie 2020
Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
Din ce spuneti inteleg ca pot sa iau acest ajutor!
Vreau sa suspend contractele angajatilor,sa treaca in somaj tehnic si apoi sa solicit si eu ca profesie libetala acel "somaj tehnic"
Va multumesc .


Cel mai bine intrebati si la AJOFM, intrucat legea nu este clara.
Am citit si eu legea si nu se face nicio specificare daca ai sau nu calitatea de angajator.
La ajofm se depun cererile pt somajul tehnic al angajatilor.
Pt firme cererile se depun la ajpis.Mai degraba acolo sa intreb.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa și contract de colaborator în timp de șomaj tehnic I Jutka I Jutka Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract? (vezi toată discuția)
Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic intreprindere individuala fara angajati Dl_Sandu Dl_Sandu Sunt titular intreprindere individuala activitate comert in magazin , dar si activitate online web design. In perioada starii de urgenta am intrerupt total ... (vezi toată discuția)