avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept la somaj

Buna ziua,
Compania la care lucram a decis sa restructureze mai multe posturi, printre care si al meu. In urma restructurarii pozotiei mele, conform CCM am beneficiat de niste compensatii salariale. Ieri mi a incetat CIM si as dori sa va intreb daca pot beneficia de la stat de somaj?
Multumesc anticopat
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:30, 1 Aprilie 2020
Da. Vă întocmiți dosarul și îl depuneți la Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă!

jurist2020 a scris:

Da. Vă întocmiți dosarul și îl depuneți la Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă!

Stiti cumva cum se poate calcula somajul? Eu am gasit mai multe variante pe mai multe site uri si toate erau diferite :)

75% din valoarea indicatorului sociale de referinta = 375 (indicatorul social de referință este de 500 lei, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an) + cota procentuală diferențiată, în functie de stagiul de cotizare, din salariile medii brute ( cotele sunt: 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani; 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cat ar trebui sa fie valoarea ajutorului de somaj tinand cont ca am avut o vechime de 9 ani in campul muncii (in momentul in ... (vezi toată discuția)
Drept la șomaj jwx jwx Bună ziua. Am și eu o întrebare ;lucrez la o firma privata de 23 ani și acum se fac restructurări. Salariul mediu brut de 3200 lei. Dacă ies în șomaj ... (vezi toată discuția)
Ce indemnizatie de somaj voi primi daca am avut salariul 1700 lei brut? dorejadore dorejadore Buna seara, Spuneti-mi va rog, ce ajutor de somaj voi lua daca am avut salariu de 1700 ron brut cu 3 ani vechime? Am inteles ca somajul reprezinta 75% din ... (vezi toată discuția)