avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil sub sechestru de la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil sub sechestru de la banca

Buna ziua. Am si eu o problema cu un imobil,proprietate personala impreuna cu fosta sotie. In 2016 am vandu.to cu antecontract ,dar ulterior am aflat ca era pus sechestru pe imobil de la 2 banci neachitate din 2014. Atunci am realizat ca nu se pot finaliza actul de vanzare cumparare si cumparatorii ne.au dat in judecata pentru finalizarea actelor. De atunci a trecut aproape 2 ani. Problema e ca le.am dat cheia de la casa desi nu era o conditie in antecontract. Exista posibilitatea sa reintru in posesia casei? Eu si in momentul actual sunt proprietar.
Cel mai recent răspuns: Necunoscut29 , utilizator 20:08, 3 Aprilie 2020
Chiar daca sunteti in continuare "proprietar", faptul ca ati vandut ( fie si printr-un antecontract) si probabil ati incasat si pretul integral pentru acel imobil, ba mai mult ati inmanat cumparatorului de buna credinta , cheile si l-ati lasat sa stea acolo, nu va mai permite sa solicitati imobilul. Cumparatorul ar putea solicita daune materiale pentru faptul ca nu ati avut actele in regula.Spuneti ca exista si un proces pe rol. Chiar daca au trecut 2 ani, In acesti ani ar fi trebuit sa faceti demersuri sa solutionati problema cu banca. Cumparatorul va castiga procesul daca ati primit integral pretul. ba mai mult va poate cere si daune.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
Alexandrina Mihai,
Necunoscut29 a scris:
Exista posibilitatea sa reintru in posesia casei? Eu si in momentul actual sunt proprietar.

Da, dupa caz, exista posibilitatea sa reintrati in posesia casei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
trandafir2, moderator
As putea sa fac vreun demers pentru nulitatea antecontractului? Sau sa ii inapoiez banii primiti? Problema e ca nu isi platesc datoriile la timp,impozit imobil,apa etc
Pentru un raspuns cat de cat complet si corect, ar trebui sa oferiti si alte detalii, de ex. care este situatia litigiului la ora actuala, daca antecontractul a fost notat la cf, daca litigiul a fost notat la cf, daca sechestrul mai subzista, care sunt clauzele si termenele din antecontract, sumele achitate si altele. Eu zic ca, fiind o miza consistenta, nu ar strica sa mergeti cu actele sa vi le citeasca cineva care se pricepe.
Avem o noua infatisare in care cumparatorii cer "hotarare care sa tina loc de act autentic", antecontractul si litigiiul au fost notate la cf,sechestrul este si acum( dar nu mai stiu absolut nimic,nici macar somatie sau altceva nu am mai primit de la banca de cel putin 1 an),au achitat in intregime valoarea casei in mai multe rate,clauzele din contract sunt: in cazul nerespectarii de catre noi,promitentii vanzarii,a obligatiilor rezultand din prezentul antecontract,vom putea fi obligati la plata de doua ori a sumei încasate ca avans din pret.

Alte discuții în legătură

Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)
Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)