avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită notare sechestru asigurator asupra imobil cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat

Buna,

Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de vanzare notat la randul lui in CF (anterior notarii sechestrului). Presupunerea este ca, in cazul in care banca nu se va indestula din executarea bunului ipotecat, va voi sa execute si alte bunuri, pentru aceasta, instituind sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor imobile ale persoanei fizice respective. La data la care s-a perfectat antecontractul de vanzare a imobilului (s-a incasat 80% din pret, urmand ca in termen de 1 an de zile sa se plateasca restul de 20% si sa fie perfectat si actul in forma autentica), nu se incepuse procedura de executare pentru imobilul ipotecat pentru un imprumut.
Daca totusi banca isi inscrie in CF sechestrul asigurator, se mai poate incheia la notar, actul in forma autentica?

V
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 17:29, 4 Noiembrie 2009
Indiferent de ce este inscris, in momentul incheierii contractului de vanzare cumparare notarul solicita un extras de carte funciara in care apar toate problemele. Daca cumparatorul accepta cumpararea cu inscrierea ipotecii este pe riscul lui ! Daca nu, poate cere reductiunea pretului sau rezolutiunea antecontractului cu plata de daune interese. Trebuie verificat daca banca a inscris sechestru asigurator in baza unui titlu executoriu. Mentionez ca un titlu executoriu este acel inscris care a primit avizul unei instante de a fi investit cu aceasta titulatura: de titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans locuinta ContSters79057 ContSters79057 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta intr-un imobil nou platind un avans de 75% din valoarea acestuia.Acest antecontract a ... (vezi toată discuția)