avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator

Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, fiindu-mi frica ca promitentul vanzator sa nu ma lasa cu..ochii in soare?
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 22:09, 10 Aprilie 2010
e posibil dar e de preferat sa faci mai simplu notarea in cartea funciara a antecontractului.. sau daca nu se respecta termenul contractual sa il actionezi in judecata si sa obtii o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare
Cel mai simplu este notarea imediata a antecontractului in cf, astfel din acel moment, el va deveni opozabil tertilor si nu va putea fi instrainat, iar daca totusi se va intampla acest lucru, se poate anula si contractul prin care cumparatorul de rea-credinta a devenit proprietarul bunului, desi era intabulata promisiunea de vanzare altuia.
In cazul in care vanzatorul nu-si indeplineste obligatiile stipulate in antecontract, puteti introduce o actiune in prestatie tabulara. ;)
Va multumesc ptr. raspunsuri dar...cel care va deveni cumparator doreste sa se asigure ca la termenul stabilit se va incheia contractul de v-c..si ca pana atunci..nu apare vreun creditor al promitentului vanzator care sa-l indisponibilizeze (sa-l scoata din circuitul civil). Nu cred ca acest antecontract de v-c notat in registrele CF il asigura pe viitorul cumparator (sau ca va avea vreun drept de preferinta fata de alti creditori) ca asupra imobilului nu se va institui alt sechestru pana la perfectarea contractului de v-c.

Ce solutii credeti ca are cel care incheie un antecontract de v-c ptr. a sta linistit ca la termen se va incheia tranzactia?
Sechestrul asigurator, daca ar fi instituit, ar fi opozabil doar promitentului-vanzator nu si tertilor creditori...nu ar fi o solutie care sa va garanteze ca, vanzarea-cumpararea imobilului in cauza, se va realiza 100%. :)

Ar fi trebuit, ca antecontractul sa fie titlu executoriu pentru suma achitata cu titlu de avans pret sau, sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu plata in rate...acum, insa, depinde si de clauzele deja cuprinse in antecontractul dvs.

Colegii mei v-au oferit solutiile corespunzatoare situatiei prezentate de dvs. mai mult de atat, nu pot decat sa va sfatuiesc sa va linistiti, ce va fi...va fi! :)
Dar nu imi este frica ca nu se va incheia contractul de v-c la data stabilita! Mi-e teama ca...pana la data stabilita ptr. a se perfecta contractul, sa nu apara alt creditor care sa instituie un sechestru ptr. o creanta !

Considerati ca este buna solutia sechestrului ptr. a-mi asigura incheierea contractului la momentul stabilit prin antecontract, fara sa imi fie teama sa apara pana atunci vreun creditor care va cere instituirea unui sechestru pe imobilul promis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de v-c, sechestrul asigurator si opozabilitatea acestuia fata de tertii (viitori) creditori DanyD DanyD Dupa incheierea unui antecontract de v-c ptr. un imobil si notarea acestuia in registrele CF, promitentul cumparator cere instantei de judecata instituirea ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)