avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontractul de v-c, sechestrul asigurator si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontractul de v-c, sechestrul asigurator si opozabilitatea acestuia fata de tertii (viitori) creditori

Dupa incheierea unui antecontract de v-c ptr. un imobil si notarea acestuia in registrele CF, promitentul cumparator cere instantei de judecata instituirea unui sechestru asigurator impotriva promitentului vanzator, pe imobilul care face obiectul antecontractului de v-c.
Dupa instituirea sechestrului si notarea acestuia in CF, acest sechestru va fi opozabil altor eventuali creditori care pot pretinde vreun drept de creanta fata de promitentul vanzator ?
Mai concret, sechestrul instituit apara pe promitentul cumparator in fata altor eventuali creditori? Daca acest promitent cumparator are notat in CF sechestrul si dupa el...mai apare un creditor care cere la randul sau instituirea unui nou sechestru pe acelasi imobil ( nu stiu daca exista posibilitatea de a se sechestra multiplu acelasi imobil!) pentru garantarea executarii creantei sale, exiata vreun rang intre aceste sechestre notate in CF ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:24, 11 Aprilie 2010
Buna dimineatza user DanyD

Va rog sa nu mai deschideti acelasi subiect/tema de mai multe ori, la sectiuni diferite ale forumului.Este a treia oara cand deschideti acelasi subiect.
Rog moderatorii de la aceasta sectiune sa stearga aceasta discutie care incalca Regulamentul de postare in forum.

Multumesc frumos.
Stimata Doamna,

Va rog sa va calmati!
Subiectele pe care le-am deschis sunt total diferite!

Daca va deranjeaza atat de tare (fiindca va asigur ca nu am incalcat deloc regulamentul!), nu aveti decat sa le stergeti pe cele care va..supara, dar lasati-l pe acesta in pace!

Va multumesc!
Ce ziceati? Aceeasi Marie dar cu alta palarie?:):):)
Dupa frecventa intrebarii pe care o repetati si nu va vine sa credeti raspunsul, se pare ca aveti nevoie de o oglinda...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)