avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate?

Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi contracte care sa ma ajute sa achit contributiile in contextul crizei actuale. Chiar si din luna martie veniturile s-au injumatatit. Ce pot face? Pot primi un sprijin de la stat fara sa fie nevoie sa achit contributii, fiind si administratorul srl-ului? Nu am nici o activitate in aprilie..
Buna ziua,

Dacă sunteți administrator remunerat puteți sa depuneți online cererea pentru acordarea șomajului tehnic și statul va acorda 75% din salariul de baza. Pentru aceasta suma însă, se plătesc contribuțiile aferente.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Da, puteți să solicitați Certificat de stare de urgență de la Ministerul Economiei. Firma urmează să primească sprijin din partea statului (a se vedea că zilele acestea vor apărea norme legale, conform informațiilor transmise de la Guvern).
Ca angajat al propriei firme 9dacă aveți contract de muncă) puteți beneficia de șomaj tehnic - emiteți o decizie a asociatului unic pe firmă din care să rezulte faptul că se suspendă activitatea, emiteți o decizie de trecere în șomaj tehnic și înregistrați-o în REVISAL, transmiteți (prin mijlocare electronice) cererea, declarația pe proprie răspundere și lista cu angajații firmei care au fost trecuți în șomaj tehnic, la A.J.O.F.M.
Nu mai trebuie certificatul indicat mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin OUG nr 32/2020 s-a modificat OUG 30/2020, in sensul ca nu mai este necesar certificatul de situatie de urgenta pentru a solicita indemnizatia aferenta somajului tehnic.

A se vedea urmatorul link:
[ link extern ]

Anexat regasiti linkul pe care puteti depune cererea online.
[ link extern ]

Atentie: e necesara semnatura electronica.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Certificatul de mai sus e necesar firmei, nu mai este o condiție pentru obținerea indemnizației de șomaj tehnic!

Iulian Manea a scris:

Nu mai trebuie certificatul indicat mai sus.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Silvia Dumitru Silvia Dumitru Administratorul unei societati comerciale (SRL) este unicul salariat al acestei societati. Activitatea este transport-persoane (uber-taxi). Poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma tudoru tudoru Exista vreo metoda online de infiintare a unei firme, pentru persoanele care acum se afla in strainatate(Italia)? Cum as putea imputernici pe cineva fara sa ma ... (vezi toată discuția)
Certificat forta majora mitika255 mitika255 Certificat forta majora la ce foloseste? Amanare plati facturi utilitati, chirii, furnizori? Sau e doar inca o bucata de hartie? (vezi toată discuția)