avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... infiintare firma
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

infiintare firma

Exista vreo metoda online de infiintare a unei firme, pentru persoanele care acum se afla in strainatate(Italia)? Cum as putea imputernici pe cineva fara sa ma prezint la un notar? Un avocat ar putea sa ma reprezinte?

Dat fiind faptul ca ne aflam intro perioada de carantina si nu se stie exact cand vor fi permise calatoriile as vrea sa stiu cum as putea sa infiintez o firma.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
tudoru, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Am inteles ca functioneaza cu semnatura privata in perioada de urgenta.Va poate ajuta un avocat sau expert cu semnatura electronica.

Pe perioada starii de urgenta, respectiv 30 de zile de la data emiterii Decretului Presedintelui Romaniei nr.195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 212/2020, persoanele care au calitatea de expert contabil si contabil autorizat vor putea proceda la transmiterea cererilor de inregistrare in registrul comertului si a documentelor aferente, pentru profesionistii inregistrati in registrul comertului, in baza imputernicirilor sub semnatura privata, emise de reprezentantii profesionistilor, si acordate in conformitate cu prevederile contractelor de prestari servicii de contabilitate, exclusiv, prin mijloacele electronice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Infiintarea online a unei firme este posibila sub conditia detinerii unei semnaturi electronice, insa, pentru infiintarea unei firme sunt necesare si o serie de declaratii care trebuie date in fata notarului public. Reprezentarea in fata notarului public nu este posibila. Intr-adevar, acum cativa ani se putea asigura reprezentarea in fata notarului public de catre avocat daca anterior clientul se prezenta in fata avocatului iar acesta emitea o incheiere de certificare a manifestarii de vointa a clientului si ulterior se prezenta doar avocatul la notar. Nu cred sincer sa se fi modificat acest aspect sub imperiul decretului de urgenta intrucat s-ar lasa loc de multe abuzuri.

Pe de alta parte, puteti sa va prezentati la un notar din Italia si ulterior declaratia de la notarul din Italia poate fi tradusa de un traducator autorizat din Romania si depusa la Registrul Comertului.

Aceasta e singura modalitate pe care o vad eu.

Cu privire la restul documentelor nu este o problema cat timp actul constitutiv si cererea de infiintarea a societatii va sunt trimise prin email, le semnati si ulterior le trimiteti prin curier catre avocatul care va realiza demersurile de infiintare a societatii.

O zi buna,
av. Jasmine Oancea

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Revin cu o actualizare. Pe perioada stării de urgenta nu se mai merge la notar. Se depune doar declarație pe proprie răspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare srl in timpul stării de urgenta Danielizer Danielizer Bună ziua, Cum se poate înființa un srl în aceasta perioada, ținând cont de faptul ca anumiți notari nu mai lucrează și sunt documente ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)
2 sedii sociale intr-o garsoniera economv economv Buna ziua, Pot face 2 sedii sociale, vreau si eu si prietena mea sa ne infiintam firme in garsoniera mea?Trebuie declaratie de nesuprapunere? Va ... (vezi toată discuția)
Semnatura digitala calificata claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua, Am avut neplacerea ca ONRC sa ceara pentru prelungirea unui sediu social, semnatura digitala a administratorului si nu a unui ... (vezi toată discuția)