avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 sedii sociale intr-o garsoniera
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 sedii sociale intr-o garsoniera

Buna ziua,

Pot face 2 sedii sociale, vreau si eu si prietena mea sa ne infiintam firme in garsoniera mea?Trebuie declaratie de nesuprapunere?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:35, 15 Iunie 2020
In conformitate cu prevederile art. 17 alin. (4) din Legea nr. 31/1990, republicată, astfel cum a fost modificată prin O.U.G. nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, la acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
La inregistrarea celei de-a doua societati va trebui ca administratorul acesteia sa dea o declaratie de indeplinirea a conditiilor mentionate mai sus, respectiv cum ca imobilul, desi are o singura incapere, prin structura lui permite functionarea mai multor societati in spatii distinct partajate. Este o declaratie pe propria raspundere, legea nu defineste intelesul, asa ca ramane la aprecierea viitorului administrator care va da declaratia. daca exista doua spatii distinct partajate sau nu.
Multumesc mult.Trebuia s-o dau in fata notarului, ca declaratia de nesuprapunere sau pot s-o redactez eu si s-o prezint la ONRC?
va citez de pe site-ul ONRC udne gasiti si un model orientativ pentru declaratie: [ link extern ]
Potrivit dispoziţiilor art. 27 din OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative, pe o perioadă de 6 luni de la data încetării stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgentă pe teritoriul României, prelungite prin Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgentă pe teritoriul României, declaraţiile pe proprie răspundere care se anexează la cererea de înregistrare/alte cereri pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi pot fi transmise la oficiul registrului comerţului fără nicio altă formalitate, prin mijloace electronice, cu semnătura electronică sau prin servicii de poştă şi curier. Declaraţiile pe proprie răspundere pot fi şi în formă autentică, certificată de avocat sau date la oficiul registrului comerţului
Daca fac rezervare denumire online si imi apare ca prezinta elemente de similaritate trebuie sa fac alta rezervare, cu alt nume?
Nu, Lista de denumiri similare e doar pentru informarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune daca pot face sediu social pentru o firma la o adresa unde am inchiriat cu contract declarat la Administratia Financiara unei ... (vezi toată discuția)