avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Înființare SRL in timpul stării de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Înființare SRL in timpul stării de urgenta

Bună ziua,
Cum se poate înființa un srl în aceasta perioada, ținând cont de faptul ca anumiți notari nu mai lucrează și sunt documente ce trebuiesc autentificate la notar.
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 11:35, 5 Mai 2020
O.U.G. 29/2020 prevede continuarea activitatii de catre avocaţi, notari şi executori judecătoreşti.
Contactati un notar public disponibil si faceti programare.

Foarte important, in perioada starii de urgenta, Registrul Comertului lucreaza doar electronic.
In cazul in care nu detineti un certificat de semnatura digitala, dati in fata notarului public si o procura autentica pentru un profesionist care detine certificat de semnatura digitala si va depune dosarul.

Potrivit dispoziţiilor ari. 67 al. (2) din Decretul Preşedintelui României nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, "pe durata stării de urgență, activitatea oficiului registrului comerțului continuă în ceea ce privește înregistrarea mențiunilor privind persoanele juridice și persoanele fizice și se derulează prin mijloace electronice, în baza cererii de înregistrare și a documentelor anexate la aceasta în formă electronică, având încorporată, atașată sau logic asociată semnătura electronică extinsă, precum și prin corespondență, pe suport hârtie, în format letric.
(2) Declarațiile pe propria răspundere pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și pot fi transmise la oficiul registrului comerțului fără nicio altă formalitate.
(3) Specimenul de semnătură, acolo unde legea prevede, se transmite la oficiul registrului comerțului legalizat de notarul public sau certificat de avocat ori sub forma unui înscris sub semnătură privată, fără nicio altă formalitate.
(4) Activitatea de asistență pentru efectuarea procedurilor necesare înregistrării prin mijloace electronice se derulează prin mijloace electronice, iar activitatea de furnizare de informații din registrul comerțului și de eliberare de copii și certificate constatatoare, precum și activitatea de publicare și de furnizare a Buletinului procedurilor de insolvență se realizează, prin mijloace electronice, precum și prin corespondență, pe suport hârtie, în format letric".

Totodata, in conformitate cu prevederile de mai sus, si declaraţia pe propria răspundere privind beneficiarul real al persoanei juridice poate avea forma de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi poate fi transmisa la oficiul registrului comerţului fără nicio altă formalitate.
Gasiti aici si model de declaratie: [ link extern ] .
Iar aici gasiti informatiile generale publicate de Registrul Comertului despre actele necesare inmatricularii unei societati: [ link extern ] .

Pentru informatii detaliate si sprijin pentru pregatirea/depunerea dosarului, va rog sa ma contactati.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma contactarii Registrului Comertului Bucuresti, ni s-a comunicat ca, in temeiul
Decretului 240 din 14 aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, in dosarele de inmatriculari S.R.L. si cesiuni de parti sociale, declaratiile pe proprie raspundere si specimentele de semnatura se primesc sub semnatura privata (doar semnate de persoana in cauza), iar dosarele se pot depune si electronic, si prin corespondenta (posta/curier).

Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 sedii sociale intr-o garsoniera economv economv Buna ziua, Pot face 2 sedii sociale, vreau si eu si prietena mea sa ne infiintam firme in garsoniera mea?Trebuie declaratie de nesuprapunere? Va ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)
Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)