avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotărâre judecătorească executorie imobil cu alt ...
Discuție deschisă în Executare silită

Hotărâre judecătorească executorie imobil cu alt proprietar

Bună ziua.
Vă rog să mă ajutați cu următoarea problemă, tatăl meu a fost dat în judecata în anul 2014 de către o firmă de asigurări, deoarece a lovit o mașină cu bicicleta. Firma de asigurări a avut câștig de cauza, dar în urma acestei hotărâri, am primit acasă de la un executor judecătoresc, o somație prin care se începe urmărirea imobilului pentru stingerea datoriei. Tatăl meu numai este proprietarul imobilului din ianuarie 2020, fiind și grav bolnav acum, proprietatea este acum a mea și a mamei. Executorul a înscris în cartea funciara urmărirea imobilului, si noii proprietari. Ce înseamnă asta, ce pot face pentru a plăti datoria, fără a fi implicat imobilul? Pot plăti eșalonat, pot ajunge la o înțelegere cu ei?
Cel mai recent răspuns: andra-celia , utilizator 18:08, 3 Aprilie 2020
Puteți negocia cu creditorul dacă este dispus să negocieze. Cât este valoarea creanței, peste 10.000 lei ?

Dacă aveți bani, plătiți, și salvați imobilul de la executare silită.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
Valoare creanței este de 5.750 lei.
La valoarea asta puteți plăti în rate lunare. Tata nu are pensie, să-i poprească 1/3 din pensie`? Dacă debitorul are venituri (salariu sau pensie), la creanțe sub 10.000 nu se trece la executarea silită imobiliară.

Dar dacă nu are venituri lunare cu caracter de continuitate, se execută imobilul și pentru 1 leu.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
Dapix, utilizator
Mulțumesc mult, îmi puteți spune va rog unde să caut în lege, pentru a mă documenta puțin înainte de a lua legătura cu executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)