avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Lege 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Lege 19/2020

Bună ziua! În perioada 30.03.2020 - 03.04.2020 am beneficiat de zile libere pentru supraveghere copil minor conform Legii 19/2020. Astazi am fost anunțată telefonic de catre angajator, ca nu îmi prelungește și pe perioada vacantei zilele libere pentru supraveghere copil. Menționez faptul ca mă încadrez în categoria de familie monoparentala și ca angajatorul desfășoară activitate comerciala. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a beneficia, în continuare de zile libere pentru supraveghere copil. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Lazar Ionela Mona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 5 Aprilie 2020
Potrivit acestui comunicat
[ link extern ]

In cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Am informat angajatorul în legătură cu acest comunicat dar a spus ca cererea a fost făcută pentru perioada 30.03.2020- 03.04.2020 și ca pentru neprezentare la locul de munca in data de 07.04.2020 urmează sa-mi închidă contractul de munca. Multumesc
Cornel Vasile a scris:

Potrivit acestui comunicat
[ link extern ]

In cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Comunicatul mentioneaza clar : prelungirea acestei perioadei se face din oficiu....adica, fara nicio cerere din partea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege 19/2020 Lazar Ionela Mona Lazar Ionela Mona Bună ziua! În perioada 30.03.2020 -03.04.2020 am beneficiat de zile libere supraveghere copil conform Legii 19/2020. In baza OUG 41/2020 am rămas acasă și ... (vezi toată discuția)
Zile libere pt părinți Aly@ Aly@ Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare : eu (lucrătoare în comerț) beneficiez de zile libere din data de 17.03.2020 ... (vezi toată discuția)
Este legal sa ma oblige fabrica la care lucrez sa îmi concediu de odihna Nori nor Nori nor Sunt în concediu de îngrijire copil pe perioada pandemiei. Ieri am fost anunțată de șeful meu ca trebuie sa merg la firma sa îmi fac cerere de concediu ... (vezi toată discuția)