avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj

Bună ziua, dacă în perioada 16-31 martie am fost în șomaj tehnic,, în mai angajatorul o sa depună din nou documentele ptr a prelungi șomajul tehnic pentru toată luna aprilie, pot sa merg la munca din când în când la solicitarea angajatorului? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
Celfar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Celfar , utilizator 20:32, 6 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca se decide incetarea suspendarii c.i.m. ... altfel, munca prestată în perioada de suspendare a contractului individual este considerată, conform Deciziei ICCJ nr. 20/2016, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, muncă la negru.

Primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, estesanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.
Mulțumesc frumos pentru răspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Marius2698 Marius2698 As dori sa stiu daca pot fi si in somaj tehnic si la munca in acelasi timp? Findca eu mam trezit ca in perioada 17/04/2020-30/04/2020 eram in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)
Munca la negru mioarailina mioarailina Daca am lucrat la negru si sunt in somaj iar patronul nu mi-a facut contract pt ca nu a vrut ce pateste daca îi fac reclamatie la ITM (vezi toată discuția)