avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuzare judecator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuzare judecator

Am castigat fondul si am pierdut recursul la o plangere contraventionala. Am facut cerere de reexaminare.La termen ma trezesc ca face parte din instanta unul din judecatorii care au judecat si semnat recursul. Am solicitat recuzarea acestuia. Presedinta ma pune sa fac cerere, sa o timbrez cu 4 lei + timbru judiciar 0,3 lei. Astazi vad pe site ca cererea de recuzare a fost...respinsa. Adica si la termenul urmator il voi avea in complet pe respectivul.#-oPuteti sa-mi dati o explicatie?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 08:34, 15 Decembrie 2009
Buna ziua !
Incheierea prin care s-a respins recuzarea o puteţi ataca numai o dată cu fondul cauzei.
Dar are vreo logica legala aceasta respingere? Nu o voi ataca, am luat hotararea sa solicit judecarea in lipsa, iar daca solutia nu imi e favorabila si individul nu se abtine contest decizia; Judecatoarea e ranchiunoasa, i-am contestat deja taxa judiciara de 97 lei impusa, si am castigat (plangerea contraventionala fiind scutita de trimbru) iar cand a auzit de recuzare a dat ochii peste cap, plictisita. Asemenea gesturi le face si fata de avocati, deci...:((
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
nitmar, utilizator
Da, are o logic acea respingere ... intrucat nu se incadreaza in niciun motiv de recuzare prevazut de art.27 C.proc.civ. cererea dvs .., si anume :
Cazurile de recuzare sunt expres şi limitativ prevăzute de art.27 C.proc.civ., potrivit căruia, ,judecătorul poate fi recuzat :
1. când el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor au vreun interes în judecarea pricinii sau când este soţ, rudă sau afin, până la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din părţi ;
2. când el este soţ, rudă sau afin în linie directă ori în linie colaterală, până la al patrulea grad inclusiv, cu avocatul sau mandatarul unei părţi sau dacă este căsătorit cu fratele ori sora soţului uneia din aceste persoane;
3. când soţul în viaţă şi nedespărţit este rudă sau afin a uneia din părţi până la al patrulea grad inclusiv, sau dacă, fiind încetat din viaţă ori despărţit, au rămas copii;
4. dacă el, soţul sau rudele lor până la al patrulea grad inclusiv au o pricină asemănătoare cu aceea care se judecă sau dacă au o judecată la instanţa unde una din părţi este judecător;
5. dacă între aceleaşi persoane şi una din părţi a fost o judecată penală în timp de 5 ani înaintea recuzării;
6. dacă este tutore sau curator al uneia dintre părţi ;
7. dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judecă ;
8. dacă a primit de la una din părţi daruri sau făgăduieli de daruri ori altfel de îndatoriri;
9. dacă este vrăjmăşie între el, soţul sau una din rudele sale până la al patrulea grad inclusiv şi una din părţi, soţii sau rudele acestora până la gradul al treilea inclusiv.

In cazul dvs., sunt aplicabile dispozitiile imperative privind incompatibilitatea judecatorilor.
reexaminarea solicitata de dvs impotriva hotararii din recurs este inadmisibila.
??????????????????
vreti sa spuneti ca revizuirea este inadmisibila sau cererea de revocare a judecatorului pe acest motiv, al semnarii deciziei contestate?
daca se aplica dispozitiile privind incompatibilitatea, inseamna ca trebuie sa se abtina singur de la pronuntarea asupra cauzei,nu?

Alte discuții în legătură

Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Pot recuza judecatorul? Mihai74 Mihai74 Buna ziua! Sunt parat intr-un proces civil ,iar judecatorul din ceea ce am propus in apararea mea,:sorry: nu a luat nimic in calcul,iar ca obiect de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)