avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie persoana cu handicap

O persoana obtine certificatul de persoana cu handicap cu insotitor. Fica acesteia se adreseaza primariei pentru a face demersurile in vederea platii indemnizatiei. Functionarul primariei spune ca numai cu carte de munca iti putem da banii.Femeia,de la tara, accepta-e mai bine decat nimic. Dupa 3 luni fica primeste de la oficiul de pensii somatie cum ca a incasat 2 pensii in mod necuvenit si trebuie sa returneze banii.Mama,persoana cu handicap, a decedat dupa 2 luni.Functionarii primariei au facut o lucratura buna. Daca primea indemnizatie ,bugetul familiei ar fi fost: 700 pensia mamei+700 pensia ficei+1700 indemnizatia=3100. Cu cartea de munca-varianta primariei- bugetul a fost :700 pensia mamei+1200 salariul ficei=1900. Frumos ajutor.Ce se mai poate face in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap = doar in acte si la ridicarea indemnizatiei... gigelas gigelas Buna seara, O persoana care lucreaza in cadrul unei Primarii,are acte ca fiind insotitor al mamei sale,care este persoana cu handicap.Nu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Ale1991 Ale1991 Buna ziua! Am o intrebare legata de facilitatile persoanelor cu handicap grav...Tatal meu are acest handicap de 24 de ani in urma unui accident de munca;are o ... (vezi toată discuția)
Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu Nicusor79 Nicusor79 -copilul are 8 ani -am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ... (vezi toată discuția)