avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tata poate primi indemnizatie de insotitor pentru un copil cu handicap de gradul 1 grav, mama fiind in acelasi timp asistent personal al copilului angajata la primaria de domiciliu

-copilul are 8 ani
-am aflat ca se poate dar vrea sa stiu sigur, concret pe nr. articol, text de lege, pentru ca multi functionari din primarii ori nu stiu ori se fac.
-mentionez, repet sotia mea este asistent personal al copilului nostru, are handicap de gradul 1 gra, angajata la primarie
-intrebarea mea este daca pot beneficia in acelasi timp de indemnizatie de insotitor pe numele meu.
-astept un raspuns , va multumesc.
1) sotia dvs fiind asistentul personal al copilului va primi salariul ca insotitoare a copilului.
2) indemnizatia sau salariul ca asistent personal,primeste doar persoana care are in grija persoana cu handicap de gradul 1. Exista un contract intre insotitori si primarie pt.plata salariului.

De fapt dvs.ce doriti? Doriti ca sotia dvs sa fie insotitoare ptr.copil,dar de platit sa fiti dvs?
Adica sotia sa aiba contract cu primaria ca angajata, iar dvs sa primiti indemnizatia care este de drept al sotiei?
:O
Nu m-ati inteles.
-eu ca tata sa primesc indemnizatie de insotitor separat iar sotia mea sa fie in continuare asistent personal si sa primeasca bani.
-va spun acest lucru pentru ca, cunosc pe cineva care primeste de la primaria de domiciliu bani pentru asistent personal(sotia) si indemnizatie de in sotitor(sotul), au un copil cu handicap de gradul 1 grav.
-se poate asa ceva???
Asa ceva nu se poate ! Doar persoana care are grija de ppersoana cu handicap grav ia acei bani
Mai precis: indemnizatie insotitor = salariu asistent persoana handicap grav.

Cunstinta dvs v-a indus in eroare,probabil se lauda sau rade de dvs. Ati vazut dvs cuponul,flutrasul a ambilor soti ca primesc bani separat de pe copilul lor?
Verificati apoi reveniti.
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie :

Copil cu varsta de 2 ani avand certificat handicap grav cu insotitor , mama isi prelungeste CCC pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Se poate beneficia de indemnizatie insotitor daca mama isi prelungeste concediul si evident primeste indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani ? Daca da, In ce conditii? pe numele tatalui sau se poate tot pe numele mamei ?

Astept cu interes raspunsurile dvs. avizate si va multumesc anticipat pentru ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua! Am o speta putin mai ciudata: 2 surori au o mama handicap grad I, permanent, parlizata. Una dintre ele este persoana aleasa de mama ca si insotitor ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)