avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina de schimb pe polita RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina de schimb pe polita RCA

Buna seara,
Am o intrebare.
In data de 17.03.2020, eu circuland cu masina pe strada, un alt autoturism a iesit intr-o parcare a unei firme, lovindu-ma in plin. Si-a recunoscut vina, motivand ca nu a fost atent. Am incheiat amiabil.
in data de 24.03.2020, a venit inspectorul de daune (colaborator cu firma de asigurari), sa-mi evalueze paguba, mentionand ca in maxim 2 saptamani voi fi contactat pentru a mi se comunica suma de despagubire. Am solicitat reparare in regie proprie.
In data de 06.04.2020, am sunat la sediul firmei de asigurari, si am solicitat informatii despre dosar, la care mi s-a raspuns ca voi fi sunat de un alt inspector care instrumenteaza dosarul (tot colaborator cu ei) si imi va da informatii despre dosar.
Tinand cont ca pe data de 07.04.2020, se fac 2 saptamani, iar eu am avariata bara spate lovita, portiera dreapta spate botita (nu se deschide pe exterior), aripa dreapta spate botita, portiera dreapta fata zgariata, si un pic atinsa janta dreapta spate. Masina nu este dauna totala, ci se poate circula cu ea, nu sunt probleme mecanice.
Dupa discutiile cu inspectorul de daune, am inteles ca as putea merge cu procesul verbal timp de 30 de zile de la emitere, asta inseamna pana pe data de 16.04.2020.
1. Tinand cont de situatia expusa, cat pot circula cu masina, mai ales ca este decretata stare de urgenta?
2. Daca nu primesc banii la timp, si sigur nu reusesc sa comand piesele si sa o repar in service in aceste zile, risc sa mi se ridice certificatul de imatriculare? Mentionez ca eu circul la serviciu cu cea, deoarece fac naveta la cca. 15 km de oras.
3. Pot solicita masina la schimb pe perioada reparatie sau pot solicita oricand? Si care sunt procedurile?
In legatura cu masina data la schimb, va rog sa imi indicati exact legea, deoarece in legea nr. 132/2017 privind asigurarile obligatorii de raspundere civila auto, nu gasesc.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
cosming2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu mașina pe timpul decretării stării de urgentă cosming2018 cosming2018 Bună seara. Expun următoare problemă: În timpul stării de urgență cineva mi-a lovit mașina în trafic, prin neacordarea de prioritate. La câteva ... (vezi toată discuția)
Stabilire dauna :inlocuire sau reparatie mitrofanmarian mitrofanmarian Am un dosar de dauna la carpatica cu umatoarele daune pe partea dreapta: aripa fata pocnita (este din plastic), portiera fata infundata peste 70% din ... (vezi toată discuția)
Paguba accident masina/bicicleta b.selaru b.selaru Buna seara, as dori sa va adresez si eu o intrebare legata de demersul unui proces de constatare amiabila in caz de accident. In Noiembrie 2016 am zgariat din ... (vezi toată discuția)