avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pentru limita de varsta persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pentru limita de varsta persoana cu handicap

Sotul meu este persoana cu handicap vizual, are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din 2004 (permanent); a lucrat din 1985 fara intrerupere, iar acum a ramas fara loc de munca. Avand in vedere, ca in luna mai 2020 implineste varsta de 55 ani, a solicitat emiterea unui nou certificat de incadrare in grad de handicap (pe mail avand in vedere vremurile de distantare sociala) in vederea pensionarii pt.limita de varsta conform art.58 lit.b din Legea 263/2010. A primit certificatul nou in care scrie ca a fost eliberat in vederea aplicarii prevederilor art.58 din Legea 263/2010, in schimb la data dobandirii handicapului a fost trecuta data primului certificat de incadrare in grad de handicap, adica 27.02.2004, cu toate ca la dosar au existat documente doveditoare, cum ca handicapul este congenital (Certificat medical din 2004). In plus a trimis si o copie dupa o trimitere la oftalmolog si Diagnostic din 1975. Are dreptul la pensie ? Daca nu, poate contesta faptul, ca nu s-au tinut cont de documentele doveditoare datei ivirii handicapului ? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt pers.cu handicap gr.grav. la 16 ani n-am mai ... gigif gigif Buna ziua. Sunt pers.cu handicap gr.grav. La 16 ani n-am mai mers si in anul 1986 am fost angajat. In anul 1998 m-am pensionat medical gr.1,avand o vechime de ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoane handicap AANNTTOO AANNTTOO Buna ziua. Sunt nascuta in 1968 cu un diagnostic congenital pe baza caruia am fost incadrata in grad accentuat - nerevizuibil in 2002 ( in copilarie nu existau ... (vezi toată discuția)