avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... marfa fara factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

marfa fara factura

ce se intampla daca se descopera ca in cadrul unei societati comerciale se vinde marfa care la a intrat in gestiune fara factura?
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 18:58, 12 Decembrie 2009
Buna ziua,

fapta reprezinta evaziuane fiscala si se pedepseste cu inchisoarea intre 2 si 8 ani.


Avocat Boncu
multumesc de raspuns.
si as mai avea o intrebare....
daca se vand produse fara a se elibere bon fiscal ce se intampla?

Art. 11. - (1) Amenzile pentru contraventiile prevazute la art. 10 se aplica agentilor economici, cu exceptia celor prevazute la lit. d), astfel: .........
(2) Contraventiile prevazute la art. 10 lit. d), aplicabile persoanelor fizice, se sanctioneaza cu amenda de la 8 milioane lei la 40 milioane lei.
(3) Sumele gasite la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor apartinand agentilor economici prevazuti la art. 1 alin. (1), care nu pot fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul special, mentionat la art. 1 alin. (4), ori prin facturi fiscale, dupa caz, sunt considerate fara provenienta si se confisca, facandu-se venit la bugetul de stat. De asemenea, se confisca sumele incasate din livrarea de bunuri ori prestarea de servicii dupa suspendarea activitatii agentilor economici, potrivit art. 14.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug28/99-suspendare activ 3 luni cola cola In situatia in care sunt gasite sume minore nemarcate in casa de marcat electronica fiscala, agentul constatator poate aplica sanctiunea avertismentului -art.5 ... (vezi toată discuția)
Obligata sa incalce legea! Carco Carco Salutare! O sa fac cat mai scurt posibil. prietena mea este obligata de patroana sa vanda,partial, produse fara bon fiscal invocand aceeiasi scuza pt clientii ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)