avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... stat martie somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

stat martie somaj tehnic

buna ziua!
in urma atentionarii celor de la saga si a art 11, alin 7 din Ordonanta 30/2020 somajul tehnic ce se va recupera de la stat va fi evidentiat si declarat in luna aprilie, respectiv in statele lunii aprilie cand se rcupereaza banii pentru martie in luna martie acesta fiind evidentiat doar ca nr de zile de suspendare in pontaj. Vi se pare corect, mie mi se pare o aberatie, asa ati inteles/si aplicat si dvs?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: tyadaria , utilizator 23:23, 19 Aprilie 2020
Din OUG 30/2020 asa reiese, insa in Codul Muncii scrie ca in perioada de intrerupere temporara:

Art. 53. -

(1) Pe durata reducerii și/sau a întreruperii temporare a activității, salariații implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate, beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 52 alin. (3).


Iar OUG 30/2020 mentioneaza expres ca e o indemnizatie, chiar daca plafonata, acordata pt perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Adica zilele apar in martie in pontaj si D112, iar in D112 apare indemnizatia in aprilie, daca ne luam dupa ordonanta. Eu am declarat in D112 aferenta martie ca sa nu complic si mai tare situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc mult

~ final discuție ~