avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... stat martie somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

stat martie somaj tehnic

buna ziua!
in urma atentionarii celor de la saga si a art 11, alin 7 din Ordonanta 30/2020 somajul tehnic ce se va recupera de la stat va fi evidentiat si declarat in luna aprilie, respectiv in statele lunii aprilie cand se rcupereaza banii pentru martie in luna martie acesta fiind evidentiat doar ca nr de zile de suspendare in pontaj. Vi se pare corect, mie mi se pare o aberatie, asa ati inteles/si aplicat si dvs?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: tyadaria , utilizator 23:23, 19 Aprilie 2020
Din OUG 30/2020 asa reiese, insa in Codul Muncii scrie ca in perioada de intrerupere temporara:

Art. 53. -

(1) Pe durata reducerii și/sau a întreruperii temporare a activității, salariații implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate, beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 52 alin. (3).


Iar OUG 30/2020 mentioneaza expres ca e o indemnizatie, chiar daca plafonata, acordata pt perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Adica zilele apar in martie in pontaj si D112, iar in D112 apare indemnizatia in aprilie, daca ne luam dupa ordonanta. Eu am declarat in D112 aferenta martie ca sa nu complic si mai tare situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Nu ºtiu ce înseamnã menþiunile din adeverinþa cu stagii de cotizare sandry 86 sandry 86 Buna seara. Vineri am riducat de la Casa de Pensii o adeverinta cu stagiile de cotizare. La tipul de asigurare am multe luni: -OUG 28/09 -OUG ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca o societate pe o perioada de 24 ore isi reduce activitatea poate sa trimita in somaj tehnic pe aceasta perioada o parte din personal si ce acte, decizii ... (vezi toată discuția)