avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Completare Declaratie pe propria raspundere
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Completare Declaratie pe propria raspundere

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este permisa completarea declaratie pe propria raspundere cu creionul? Sau daca este valabila in cazul in care este completata in acest mod.
Stiu ca unele documente nu sunt valabile daca sunt completate cu creionul dar in acest caz nu am gasit nici o informatie concreta.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
Flor1an, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 07:07, 14 Aprilie 2020
Pe site-ul M.A.I. este mentionat "declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție", fara a se preciza cum trebuie redactata.
[ link extern ] /
Unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem.Acum cred ca trebuie avut in vedere ca scrisul cu creionul se sterge usor sau devine greu lizibil.Cunosc cazuri cind persoane dintre cunoscuti au trecut data cu creionul pentru a putea s-o stearga ulterior si restul declaratiei tiparita pe calculator sau scrisa cu mina neagra.Nu e o solutie conform unor dispozitii legale exprese, dar nici nu exista reglementari explicite privind redactarea cu creion sau pix.Iar daca legea nu prevede interdictii exprese , inseamna ca este permis si scrisul cu creionul.Cel putin cunoscutii n-au avut probleme cu aceste aspecte de forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia pe propria raspundere in conditiile actuale tiniza tiniza Buna ziua, Daca nu am pozibilitatea sa printez noua declaratie pe propria raspundere pt a iesi din casa pot s-o completez, s-o salvez pe telefonul mobil, dar ... (vezi toată discuția)
Contestație proces-verbal Petru2001 Petru2001 În data de 13 aprilie am fost oprit pe stradă de un polițist care mi-a cerut declarația pe proprie răspundere. A considerat că nu este valabilă, ... (vezi toată discuția)
Cine poate da o declaratie pe proprie raspundere ? valentin797 valentin797 In caliate de mandatar prin procura Notariala in vederea declarari autoturismului la DTIL sect 1 , iar in procura scrie ca pot face orice declarati cu privire ... (vezi toată discuția)