avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Termen atacare sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Termen atacare sanctiune disciplinara

Buna ziua,
Am fost sanctionat disciplinar si doresc sa contest respectiva sanctiune in instanta.
Se lucreaza in aceasta perioada in domeniu ? Ce se intampla cu termenul de atacare de 30 zile ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 14 Aprilie 2020
Instantele judeca numai actiunile care prezinta urgenta.
Nu sunteti impiedicat sa depuneti actiuni.
Pe de alta parte, termenele de prescriptie sunt suspendate, acolo unde au inceput sa curga inainte de declararea starii de urgenta sau nu au inceput sa curga, in celelalte cazuri.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat, Avocat
Termenul curge de la data încetării stării de urgență.
Multumesc pentru raspuns.
In alta ordine de idei, desfacerea disciplinara a contractului de munca reprezinta o urgenta, tinand cont ca e vorba de dreptul la munca, un drept fundamental ?
O zi buna ?
Stimata doamna,

Cauza expusa de dumneavoastra nu este una ce comporta urgenta, prin urmare, aceasta nu av fi transata de instanta de judecata in aceasta perioada.

Dupa depasirea starii de pandemie, puteti contesta in instanta dispozitia, respectand termenul de 30 zile .(acest curge de la incetarea starii de pandemie ).

Puteti depune actiunea civila, investind tribunalul competent, insa cauza va fi transata dupa epuizarii starii de pandemie .

Actiunea civila poate fi trimisa prin e-mail, in format PDF, desigur respectand dispozitiile art. 194 din Codul de procedura civila.

Aceasta poate fi transmisa si prin scrisoare cu confirmare de primire, eventual una cu un continut declarat.

Colaborarea cu avocatul s-ar putea derula prin e-mail, semnand contractul de asistare si reprezentare in instanta, precum si telefonic.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Multumesc pentru raspuns.
Ca "stare de pandemie" va referiti la stare de urgenta ?
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Articol 41 decret stare de urgenta g.panait g.panait Buna ziua, As dori sa stiu pentru ce tip de documente/prescriptii se aplica Art 41 al Decretului Prezidential cu privire la instituirea starii de urgenta. ... (vezi toată discuția)
Amanare cssm? Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare.Avand in vedere situatia actuala, nu am mai reusit sa intrunesc CSSM -ul aferent luna martie. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie concediere individuala( in perioada starii de urgenta) Corina Dina Corina Dina Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o parere: pe deciziile de concediere emise in temeiul art. 65(1) Codul Muncii se precizeaza - ,, Prezenta... poate fi ... (vezi toată discuția)