Buna ziua! Aș vrea să știu dacă am voie, în baza art 6 să mă deplasez pentru câteva ore pentru a demara mici lucrari agricole la o proprietate aflată la 60 km de domiciliu, unde nu locuiește nimeni. Sau e voie doar pentru cei care lucrează în agricultură?? Mulțumesc
Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole.
Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren.
Punctez faptul că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.