avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Art.6 Declarație
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Art.6 Declarație

Buna ziua! Aș vrea să știu dacă am voie, în baza art 6 să mă deplasez pentru câteva ore pentru a demara mici lucrari agricole la o proprietate aflată la 60 km de domiciliu, unde nu locuiește nimeni. Sau e voie doar pentru cei care lucrează în agricultură?? Mulțumesc
Buna ziua,

Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole.

Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren.

Punctez faptul că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari agricole ( ordonanta nr 3 ) gabriel1581 gabriel1581 Buna ziua, As avea o serie de intrebari legate de exceptia interzicerii deplasarilor prevazuta in ordonanta nr 3 , art 1 punctul h) si anume: \"deplasarea ... (vezi toată discuția)
Agricultura in aceasta perioada EugenPurdea EugenPurdea Buna ziua, am un teren situat la 20 de km de unde locuiesc si vreau sa merg sa-l exploatez. Avand in vedere ordonanta, ma pot deplasa impreuna cu familia? (vezi toată discuția)
Contraventie - ordonanta de urgenta covid-19 Stefan_92 Stefan_92 Buna ziua. Pe data de 28 Martie, in jurul orei 2 noaptea, eu si cu un prieten am iesit sa ne plimbam intr-o locatie aflata la 5 minute distanta de locuintele ... (vezi toată discuția)