avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificari act constitutiv SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificari act constitutiv SRL

Buna,
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta:
O multinationala SRL cu sediul in Romania a avut doi asociati, firme straine. Ambii asociati au fuzionat cu o alta societatea straina si au fost dizolvati. La ORC Romania inca nu s-a depus nimic, firma apare inca cu asociatii dizolvati.
Firma care a absorbit cele doua societati asociate este o societate cu raspundere limitata cu asociat unic. Asociatul unic al acestei societati cu raspundere limitata este o societate pe actiuni.
Concluzie: Asociatul unic din societatea romana este un SRL cu asociat unic o societate pe actiuni.
Intrebari:
1.Poate sa fie asociat unic in firma din Romania( SRL) un alt SRL avand ca asociat unic un SA ?
2. Ce documente ar trebui sa depuna la ORC societatea din Romania pentru a-si rezolva situatia? La acest moment, in realitate, are asociat unic un SRL, desi in acte la ORC are doi asociati ( dizolvati).
3. Daca este nevoie de al doilea asociat, cum se va face cesiunea de parti sociale? De la cine la cine?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Srl cu asociat unic Alexandru1984 Alexandru1984 Salut. Am mare nevoie de un sfat. Situatia ar fi urmatoarea: un srl din romania are ca asociat unic echivalentul unui SA dintr-un alt stat UE. Acolo este ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala/reprezentanta a unei sc straine in romania cristinadonadin cristinadonadin Buna ziua, Un cetatean strain(Francez) ,asociat unic a unui SRL in Franta,poate infiinta in Romania,tot ca asociat unic o SC? Deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat din srl+fuziune alt srl Flowersy Flowersy Firma X SRL are 2 asociati, unul vrea sa se retraga, dar celalalt asociat mai este asociat unic intr-un alt SRL. Deci se doreste fuziunea-absorbtia intre ... (vezi toată discuția)