Buna ziua! Numele meu este Ovidiu Oancea si ma aflu intr-o situatie, oarecum unica si anume...
In anul 1991, bunica mea, Oancea Stefana a decedat. In anul 2003, in urma decesului acesteia, a fost intocmit certificatul de mostenitor 171 din 18.07.2003, eliberat de B.N.P Dr. Gheorghe Dobrican , mostenitori fiind Budulacu Floarea, Oancea Paulina, matusile mele, cu cota parte 1/3 din masa succesorala dar si Oancea Octavian Alexandru (fratele meu) si eu, Oancea Ovidiu Adrian,in calitate de nepoti fiu predecedat cu cate 1/6 din masa succesorala. In baza legii 10/2001, la inceputul anilor 2000 s-a solicitat restituirea unui imobil detinut de bunica mea in Bucuresti si nationalizat in perioada comunista. Pentru acest imobil, fiind deschisa actiune in instanta, C.A.B in baza dosarului 27260/3/2017, a emis o hotarare privind compensare prin puncte de catre ANRP, iar la 28.01.2020 ANRP a inceput plata in transe anuale a despagubirilor catre mostenitori, eu nefiind inclus in aceasta... actiune. Am aflat motivul si anume, la baza solicitarii de restituire a stat un certificat de mostenitor eliberat la Notariatul de stat al S.A.I, , Notar Coada Ion, cerificat nr. 193 din 16.03.1992 in care mostenitori ai decedatei Oancea Stefana sunt mentionati: Stoica Paulina, dupa divort Oancea, Budulacu Floarea, matusile mele cu cota de 1/3 din masa succesorala si Oancea Octavian Alexandru, fratele meu, in calitate de FIU al decedatei, al bunicii noastre, in realitate fiind nepot, document care prin existenta lui imi aduce prejudicii prin impartirea nedreapta a unei drept de mostenitor.
Avand in vedere ca s-a folosit un certificat de mostenitor care contine date nereale privind numarul de mostenitori si calitatea reala a acestora, act care imi aduce prejudiciu, atat pentru prezent cat si pentru viitor, existenta unui certificat de mostenitor care atesta calitatea mea de mostenitor, va rog sa-mi spuneti daca pot solicita anularea certificatului de mostenitor 193 din 16.03.1992 si daca hotararea C.A.B se considera act subsecvent si reluarea unui proces cu ANRP in care sa fie aratati toti mostenitorii si impartirea drepturilor succesorale conform cotelor stabilite prin actul din 2003.
Va multumesc,
Ovidiu Oancea