avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesorul de rol in registrul agricol este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesorul de rol in registrul agricol este considerat proprietar?

Buna ziua,
As dori un raspuns la o intrebare: daca dupa decesul bunicii matusa mea si unchiul meu (decedati acum)si-au impartit si trecut in rolul fiecaruia din registrul agricol toata masa succesorala fara a mentiona numele mamei mele si a altei matusi care nu aveau domiciliul in sat,inseamna ca mama si matusa nu au dreptul la succesiune?La moartea bunicilor s-a facut partajul, dar fara iesirea din indiviziune,fiecare beneficiind de 1/4 din fiecare imobil din masa succesorala.Cine are rol la registrul agricol este considerat proprietar si au dreptul la succesiune numai descendentii matusii si unchilui.Mama si cealalta matusa(descendentii,de fapt,pentru ca sunt decedate) nu au dreptul la succesiune desi ,in certificatele de mostenitor figureaza ca avand dreptul la 1/4 din masa succesorala?
Cu multumiri pentru raspuns,
Simona Petrovici
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:56, 15 Iunie 2023
As dori un raspuns la o intrebare: daca dupa decesul bunicii matusa mea si unchiul meu (decedati acum)si-au impartit si trecut in rolul fiecaruia din registrul agricol toata masa succesorala fara a mentiona numele mamei mele si a altei matusi care nu aveau domiciliul in sat,inseamna ca mama si matusa nu au dreptul la succesiune?

Nu, înseamnă că i-au dat "ceva" lu' dom Primar și lu' dom Secretar, ca să le treacă la rol.

La moartea bunicilor s-a facut partajul, dar fara iesirea din indiviziune,fiecare beneficiind de 1/4 din fiecare imobil din masa succesorala
.

Efectul partajului este ieșirea din indiviziune. Voiați sa spuneți, probabil ca s-a dezbătut succesiunea.

Cine are rol la registrul agricol este considerat proprietar si au dreptul la succesiune numai descendentii matusii si unchilui.

Nu. Rolul nu te face proprietar. Nici dacă plătești impozitul x ani.
Proprietari sunt toți, conform certificatului de moștenitor.

Mama si cealalta matusa(descendentii,de fapt,pentru ca sunt decedate) nu au dreptul la succesiune desi ,in certificatele de mostenitor figureaza ca avand dreptul la 1/4 din masa succesorala?

Pai au deja, din moment ce exista un certificat de moștenitor. La care succesiune va mai referiți?
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
raluk0207, utilizator
Cum am specificat in mesaj,la decesul bunicilor mama si fratii ei au primit 1/4 din masa succesorala si nu au iesit din indiviziune. Intre timp au decedat toti.Nepotii vor sa faca succesiunea ,dar nu pot pentru ca nu stiu exact ce vor mosteni.De exemplu eu, ca mostenitoare a mamei mele ,mostenesc 1/3 din 1/4 din fiecare imobil lasat mostenire mamei de catre bunici!
Nepoții vor moșteni cota de 1/4 aparținând mamei/tatălui lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)