avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen luare cunostință a hotărârii.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen luare cunostință a hotărârii.

Termenul comunicarii hotararii civile se ia in considerare de la data comunicării prin poșta română, prin aplicarea ștampilei a poștei pe plic sau de când hotărârea a fost postată în baza ECRIS unde părțile au acces de a viziona actele, înscrisuri și orice act emis de instanță prin accesul la dosar folosind nr. de dosar și parola?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 10:43, 1 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul pt curgerea căii de atac prevăzută de lege se calculează de la data comunicării hotărârii pronunțate prin posta la domiciliul părții sau la domiciliul ales.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul curge de la data stampilei de la destinatar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Hotararea civila, intr-o cauza transata pe calea dreptului comun , trebuie comunicata, iar apelul curge de la comunicare, la adresa de buletin , sau la orice alta adresa precizata.

In cauzele privind ordonantele presedintiala, spre exemplul, termenul de apel este de 5 zile si curge de la pronuntare.( de la termenul de judecata la care instanta a ramas in pronuntare, inchizand dezbaterile, respectiv cercetarea judecatoreasca).

Cazul sus expus se refera la procedura derulata cu partile legal citate.

Art. 1.000. Calea de atac

(1) Daca prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanta este supusa numai apelului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor.

(2) Instanta de apel poate suspenda executarea pana la judecarea apelului, dar numai cu plata unei cautiuni al carei cuantum se va stabili de catre aceasta.

(3) Apelul se judeca de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor. Dispozitiile art. 999 alin. (4) sunt aplicabile.

(4) In toate cazurile in care competenta de prima instanta apartine curtii de apel, calea de atac este recursul, dispozitiile alin. (1)-(3) aplicandu-se in mod corespunzator.

(5) Impotriva executarii ordonantei presedintiale se poate face contestatie la executare.
Dacă aveţi acces on-line la motivarea hotărârii atunci data comunicării se consideră data la care aţi accesat motivarea (înţeleg că aveţi acces on-line la toate actele dosarului care sunt în format electronic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala-ncpc elena20a elena20a Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa atac decizia din dosarul de fond (ordonanta presedintiala-stabilirea unui program de relatii personale cu minora), ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presedintiala aidu aidu Termenul de 5 zile pt recurs curge de la data pronuntarii. Dar eu nu stiu motivarea instantei de respingere a cererii de ordonanta presedintiala. Prin ... (vezi toată discuția)
Apel - ordonanþã preºedinþialã machis machis Împotriva unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a respins o cerere de ordonanţă preşedinţială (obligaţia de a nu face) se poate face apel ? (vezi toată discuția)