avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul (se poate face in natura daca una din parti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul (se poate face in natura daca una din parti nu are posibilitatea de a-l despagubi pe celalalt? )

y6;o;l
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
gygygy, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:00, 13 Decembrie 2009
Art. 673^4 Cpc
In tot cursul procesului instanta va starui ca partile sa imparta bunurile prin buna invoiala.
Daca partile ajung la o intelegere cu privire la impartirea bunurilor, instanta va hotari potrivit invoielii lor. Imparteala se poate face prin buna invoiala si daca printre cei interesati se afla minori sau persoane puse sub interdictie, insa numai cu incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare, precum si, daca este cazul, a ocrotitorului legal.
In cazul in care intelegerea priveste impartirea numai a anumitor bunuri, instanta va lua act de aceasta invoiala si va pronunta o hotarare partiala, continuand procesul pentru celelalte bunuri.
Dispozitiile art. 271-273 sunt aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va imparti averea bunicilor? ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am nevoie de un sfat cu privire la mostenirea bunicilor mei.Situatie sta cam asa:Bunicul meu a decedat in urma cu 4 ani dar dupa moartea lui tatal ... (vezi toată discuția)
Este de datoria instantei ? andreyskysky andreyskysky buna seara . reclamantul si paratul incheie o tranzactie in fata instantei (partaj succesoral) . in tranzactie sant partajate doar unele bunuri din acel dosar ... (vezi toată discuția)
Poate fi ceruta completarea unei hotarari prin care s-a luat act de tranzactia dintre parti? georgianadh georgianadh buna seara, Am o nelamurire referitoare la ce ar trebui sa fac in legatura cu o hotarare prin care s-a luat act de invoiala partilor intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)