avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cont bancar pentru capitalul social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cont bancar pentru capitalul social

Buna seara,am depus capitalul social la raifeissen bank pentru infiintarea unei firme.dupa ce am obtinut actele firmei de la registrul comertului,am cerut bancii sa imi restituie capitalul social pentru al putea depune la Ing Bank unde am deschis contul pentru firma.acestia au spus ca nu pot retrage banii decat sa ii transfer la ing prin transfer .Intreb ,DE CE ?
Daca eu am depus ,tot eu sunt administrator unic ,nu am dreptul sa dispun de banii mei ?
Am acceptat pana la urma transferul si surpriza,dupa 5 zile am verificat daca au ajuns banii si nici urma de ei in cont.Am cerut explicatii in agentie ,ei au spus ca au facut transferul doar ca ing bank nu a acceptat transferul spunand ca acest cont e invalid cu toate ca eu fac zilnic operatiuni pe el. Am fost informat ca imi vor restitui suma de 170 de ron din cei 200 deoarece 30 de ron reprezinta transferul care de fapt nu sa finalizat cu succes.Adica acum se poate sa primesc banii de la ghiseu (170 ron)si inainte de a face transferul nu se putea. Mai mult am fost informat ca contul de capital social a fost inchis de cand am solicitat transferul banilor,desi tranzactia nu se finalizase.va intreb,poti sa inchizi un cont cat se afla tranzactii in curs?Acest lucru nu se face decat dupa ce contul este zero ?Banca mi-a oferit urmatorul raspuns la sesizare;
..Stimate Client,
Va multumim pentru mesajele transmise.

Referitor la aspectele semnalate in sesizarile cu nr. 1-39737931577, 1-39664402431 si 1-39665973580, va comunicam faptul ca tranzactiile interbancare se comisioneaza, conform tabelei de taxe si comisioane afisate in agentiile Raiffeisen Bank.

Speram ca informatiile puse la dispozitia dumneavoastra sa lamureasca aspectele semnalate.

Va multumim pentru intelegere.


Cu deosebita consideratie,"
Asta am primit ca raspuns.. Pot sa cer restituirea integrala a banilor ?Ing Bank a confirmat ca contul de firma e activ si era activ la data cand Raifeissen sustine ca a facut transferul.Va multumesc


Laura Leonte
Consilier Sesizari Clienti

Departament Managementul Reclamatiilor
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Capital social retras din banca si contul a ramas fara bani CDT85 CDT85 Buna ziua, Mi-am infiintat o firma la sfarsitul anului si zilele trecute am hotarat sa imi retrag capitalul social din banca - 200 de lei - care era intr-un ... (vezi toată discuția)
Notificare catre banca brd georgetoma82 georgetoma82 CĂTRE: Banca BRD Groupe Societe Generale Subsemnatul Toma George CNP ... (vezi toată discuția)
Salutare, am o problema mai ciudata ce implica cryptomonede si ... DorinAlex94 DorinAlex94 Salutare, Am o problema mai ciudata ce implica cryptomonede si exchange-uri de currency, mai exact am apelat la o firma de brokeraj, iar brokerul meu a ... (vezi toată discuția)