Având în vedere că partea adversă dorește un proces de partaj foarte lung, aș dori să cer ordonanță președințială pentru reintegrare în spațiu, eu având custodia minorului. Întrebarea mea este dacă pentru această ordonanță este nevoie ca procesul de partaj să fie declanșat deja. O astfel de ordonanță ar descuraja pârâta în prelungirea procesului.
Mulțumesc!
Art.581 cod proc.civ nu conditioneaza pronuntarea unei asemenea hotariri de existenta unui proces de fond, de altfel se va analiza numai urgenta si vremelnicia acestei masuri Succes
Art.581 Cod proc civ Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului.
N-o fi expresis verbis prevazut, dar, din experienta va spun ca nu am vazut ordonanta presedentiala admisa fara a exista actiune de fond. Daca vreti incercati...dar mai bine sfatuiti-va cu un avocat.
Exista si e chiar mai usor de obtinut in domeniu domiciliului...
Se pot obtine si dovezi pe ordonanta fara sa fie declansat fondul; ubi lex non distinguit... .
Sigur ca puteti solicita, insa trebuie sa dovediti si de ce nu puteti sta unde stati acum, care e urgenta etc.
NU ignorati aceste cerinte legale, ele sunt importante. Numai pentru a nu se lungi partajul nu vad sa fie indeplinite conditiile legale.
Atunci inseamna ca partea care cere ordonanta trebuie sa faca si dovada existentei in curs de judecare a... fondului.
In conditiile astea, ati emis sa-i spuneti userului de aceasta conditie, pe care nu o arata nici procedura civila, nici jurisprudenta si nici vreo instanta de judecata. Pentru ca existenta ei ar adauga la lege si n-ar fi legal.
In sustinerea cererii dv. puteti invoca art 613 indice doi, chiar daca ati terminat divortul.