avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere oferta creditare din cauza dezvoltatorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere oferta creditare din cauza dezvoltatorului

Buna ziua,

La inceputul anului acesta, dupa ce am reusit sa strang o suma de bani pentru avansul unui credit ipotecar, am inceput sa caut casa visurilor mele.
Dupa ce am cautat mai bine de o luna jumate zi de zi, am gasit o casa dar care avea pretul cam mare fata de bugetul meu initial si in plus inca era la rosu, deci nu era finalizata.
Am discutat cu dezvoltatorul si i-am comunicat ca ma intereseaza, dar, ca trebuie mai intai sa vad daca reusesc sa fac rost de bani.
Am fost la banca sa vad daca m-as incadra la aceasta suma, desi, ca sa ma incadrez a trebuit sa ajung la gradul de indatorare de 55%.
Pe data de 5 Februarie 2020 am fost sunat de la banca si mi s-a comunicat ca, cu mare greutate mi-au dat aprobarea pentru acea suma si ca oferta este valabila 90 de zile. Ulterior am reusit sa ma imprumut si de diferenta pentru avans.
Am fost sa discut cu dezvoltatorul sa il intreb daca se incadreaza in acest numar de zile pentru a finaliza constructia.
Dezvoltatorul s-a angajat sa o finalizeze pana la data stabilita, urmand apoi sa merg la banca sa depun actele.
Intre timp mi-a dat actele casei si terenului pentru a face demersuri la notar pentru antecontract.
Uitandu-ma pe schitele casei am observat ca exista la etaj, pe garaj o camera care nu figura in acte. I-am solicitat detalii si mi-a comunicat ca este ok, ca acea camera este trecuta ca si pod si ca nu vor fii probleme.
In timpul in care casa se finisa, eu am fost acolo aproape zi de zi, am cumparat instalatiile sanitare si am platit unii muncitori pentru diverse necesaruri.
A venit ziua in care casa a fost gata, am sunat la banca, am platit evaluatorul, a venit evaluatorul sa faca poze, zis si facut, trebuia doar sa astept.
Am primit telefon la cateva zile de la evaluator in care mi-a comunicat ca sunt probleme cu actele, ca exista o camera in plus care nu este cuprinsa in plan si ca el nu poate sa dea ok la acest dosar. A discutat si cu dezvoltatorul, care, a incercat sa il convinga ca este pod.
Dezvoltatorul mi-a comunicat ca se va face demersuri sa corecteze actele, dar, ca demersurile vor dura in jur de 1 luna jumate,
In momentul de fata, oferta mea de creditare cat si antecontractul vor expira pe 05 Mai, si nu cred ca voi mai putea obtine din nou acea suma din cauza problemelor care le-a avut cu actele dezvoltatorul.
Cum pot proceda in cazul in care banca nu imi va mai aproba oferta de creditare obtinuta initial, si imi va aproba o suma mult mai mica?
Pot actiona in instanta dezvoltatorul? Daca da, ce pot invoca?

Va multumesc anticipat.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Refuz acordare credit prima casa - studiu de piata Mihai73 Mihai73 Sunt inscris la programul Prima Casa, in ultima faza, aprobarea dosarului. Sunt sunat de la banca si mi se spune ca nu mi se poate acorda suma de 50.000 euro, ... (vezi toată discuția)
Probleme credit pc Georg3_bus Georg3_bus Buna ziua ! V-as ruga sa ma indrumati in rezolvarea unei probleme legata de achizitia unei case prin credit PC. Situatia sta in felul urmator : Am gasit ... (vezi toată discuția)
Refuzare acordare acordare imprumut djady84 djady84 Buna ziua, in luna martie anul acesta am pus ochii pe un imobil in Bucurestii Noi pe care vroiam sa il iau cu credit ipotecar obtinut de la o banca din ... (vezi toată discuția)