BUNA ZIUA !
IN CAZUL IN CARE PE SANTIERE TEMPORAR DE MUNCA FOLOSIM SUBCONTRACTORI TIMP DE 3 LUNI DE ZILE , DIVERSE MESERII( DULGHER , FIERAR ), ACESTIA VOR FII INSTRUITII CU MATERIALUL SPECIFIC TEMATICII SI PROGRAMULUI DE INSTRUIRE CONFORM MESERIILOR ( DULGHER - FIERAR ) PE CARE ANTREPRENORUL GENERAL IL ARE SI CONSEMNAT IN FISA DE INSTRUIRE COLECTIVA ???
VA MULTUMESC !
SI DACA DA ,FISELE DE INTRUIRE COLECTIVE SE VOR COMPLECTA PE MESERII ( ADICA PENTRU 3 DULGHERI CU MATERIALUL DE INSTRUIRE SPECIFIC ANTREPRENORULUI)
In cazul dvs., instruirea tertilor se efectueaza pentru riscuri profesionale existente la nivelul santierului dupa materialul intocmit in acest scop de catre antreprenorul general.
Instruirea pe meserii cade in sarcina angajatorului meseriasilor, in baza riscurilor profesionale specifice meseriilor desfasurate.
In fisa colectiva de instruire ssm se consemneaza materialul intocmit de antreprenorul general, iar in fisa individuala de instruire ssm, materialul intocmit de subcontractor.
Nu mai scrieti cu majuscule, se citeste greu.
Aici se aplica prevederile HG nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile, in care nu se face nici o referire la o instruire ce va fi consemnata in fisa de instruire colectiva.
In HG nr. 300/2006 este definit art. 4 lit. g) se defineste subantreprenorul (subcontractantul) ca fiind orice persoana fizica sau juridica care îsi asuma contractual fata de antreprenor sarcina de a executa lucrari de constructii-montaj de specialitate, prevazute în proiectul lucrarii, acest contract nu poate fi asimilat ca unul de prestari servicii.
Pe santierele temporare sau mobile se aplica prevederile din HG nr. 300/2006 in care se specifica obligatia beneficiarului lucrarii sa desemneze un coordonator în materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii care are obligatia intocmirii planului de securitate si sanatate pe santier care sa fie armonizat cu planul propriu de securitate si sanatate intocmit de fiecare antreprenor sau subantreprenor in parte.
Fiecarui angajator ii revine sarcina instruirii lucratorilor proprii in conformitate cu riscurile identificate si evaluate precum si a masurilor stabilite prin planului de securitate si sanatate pe santier sub coordonarea efectuata de coordonatorul în materie de securitate si sanatate care va organiza cooperarea între angajatori, inclusiv a celor care se succed pe santier, si coordonarea activitatilor acestora, privind protectia lucratorilor, prevenirea accidentelor si a riscurilor profesionale care pot afecta sanatatea lucratorilor, informarea reciproca si informarea lucratorilor si a reprezentantilor acestora si, daca este cazul, informarea lucratorilor independenti.