Buna ziua,
Am și eu o nelămurire referitoare la avizul DSP pentru continuarea activității unei companii. Cazul se prezintă după cum urmează:
Compania are aprox. 500 de angajați. Pe 21.04 erau deja cca. 50 de angajați confirmați cu COVID-19 și apăruse un deces. Alti angajați erau în curs de testare, în special cei cu domiciliul în jud. Ilfov, dintre care proveneau cea mai mare parte a confirmaților. Cei cu domiciliul în București nu au fost, încă, testați nici pana în prezent. Cu toate ca la data de 21.04 nr. total de confirmați din companie reprezenta 5% din totalul cazurilor pe București - iau în calcul sediul companiei, nu domiciliul angajaților - fiind practic un focar puternic, Nimeni nu știe și nici nu exista vreo dovada ca DSP-ul și-ar fi dat acordul privind continuarea activității. Un lucru ce mie mi se pare a depăși cadrul legal, mai ales în contextul stării de urgenta.
Prin urmare, data fiind situația prezentata, este necesar avizul DSP privind continuarea activității și ca acesta sa fie adus la cunoștința angajaților prin afișare în loc vizibil?