avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsătorie cetățean străin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsătorie cetățean străin

Bună seara!
Sunt cetățean român, urmează să mă căsătoresc cu o doamnă din Republica Moldova. Precizez că are doi copii (din două căsătorii diferite), (cetățeni ai R. Moldova), doar unul dintre copii fiind recunoscut de către tatăl biologic, însă care nu plătește pensie alimentară si nu se interesează de acesta.
Cu permisiunea Dumneavoastră, aș dori să aflu următoarele:
Care sunt pașii pe care va trebui să îi urmam pentru ca viitoarea mea soție să devină cetățean român și cât timp ar dura până la dobândirea cetățeniei și totodată, cum aș putea înfia copiii (dorind ca și aceștia să devină cetățeni români), cu sau fără acordul tatălui biologic, dat fiind faptul că doar pe certificatul de naștere al copilului există, nefiind prezent în creșterea acestuia.
Cu deosebit respect, vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Alocația pentru copil Ionela GIS Ionela GIS As vrea sa stiu daca pot beneficia de alocație fiind cetățean a României si a Republicii Moldova, pentru copilul nascut in Republica Moldova care la fel ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de paternitate ianasamson ianasamson Buna ziua, ma intereseaza daca tatal care are dubla cetatenie (română/ moldoveneaca) si are lucrate 12 luni in România poate beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)