avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocația pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocația pentru copil

As vrea sa stiu daca pot beneficia de alocație fiind cetățean a României si a Republicii Moldova, pentru copilul nascut in Republica Moldova care la fel are dubla cetatenie a României si a R Moldova. In afara de buletinele de identitate a părinților si certificatul de nastere a copilului de ce acte mai am nevoie?
Cel mai recent răspuns: Ionela GIS , utilizator 09:15, 21 Decembrie 2017
In ce tara ?
Vreau sa beneficiez de alocația din Romania
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Alocatia de stat pentru copiii născuţi în Republica Moldova
- Certificat naştere copil - copie şi original
- Buletine /Carti identitate parinti - copie şi original
- Extras cont pe numele solicitantului / titularului - (dacă se doreşte plata în cont bancar)
- Dosar
- Adeverinţă de la Casa de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
- Acordul celuilalt sot (declaraţie scrisă de mână), dupa modelul de mai jos.

Cetăţenii români din Republica Moldova vor ataşa la dosarul pentru alocaţie de stat acordul celuilalt soţ/soţie/partener, completat după următorul model:

DECLARATIE

Subsemnatul ________________________ , CNP: _____________ , document de identitate seria: _______ , nr: __________ , cu domiciliul stabil (localitate, tara) in: _____________________________ , declar pe proprie raspundere ca sunt de acord ca sotul/sotia/partenerul meu, _________________________ , CNP: _____________ , sa locuiasca impreuna cu copilul nostru _________________________ , CNP: ______________ , in Romania si sa fie reprezentantul legal al acestuia, in vederea solicitarii si incasarii alocatiei de stat.

Nume si prenume: _____________________

Data:

Semnatura: ___________

[ link extern ]
Ce fel de Adeverință trebuie sa iau de la Casa de Asigurări Sociale din Republica Moldova?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil cu parinti din republica moldova bebibebo bebibebo Copilul s-a nascut anul acesta, are toate actele pe Republica Moldova, acolo este locul nasterii si domiciliu. Prin toate actele ma refer la certificat de ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare din partea parintelui strain pentru dosarul de alocatie? AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, Sunt casatorita cu un cetatean strain si amandoi locuim in Indonezia. In cateva luni voi naste, dar o voi face in Romania. * De ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru un copil nascut in italia ParaschivMihai ParaschivMihai As vrea sa stiu daca sotia mea a născut in Italia dar le fac certificat de nastere on romania pot beneficia de acea alocatie de 200 de lei ??? Datimi un ... (vezi toată discuția)